Οι ερευνητές από το φινλανδικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Kuopio υποστηρίζουν ότι τα παιδιά κάτω του ενός έτους που ζουν με έναν σκύλο στο σπίτι έχουν πολλά οφέλη υγείας σε σύγκριση με εκείνα που ζουν χωρίς κατοικίδιο.

Παρατήρησαν, επίσης, ότι οφέλη υγείας έχουν και τα παιδιά που ζουν με μια γάτα, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Η έρευνα βασίστηκε στην παρακολούθηση 397 παιδιών κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου της ζωής τους. Παρατηρήθηκε, λοιπόν, ότι τα παιδιά που δεν είχαν σκύλο στο σπίτι ήταν υγιή κατά το 65% του χρόνου παρακολούθησης. Συγκριτικά, τα παιδιά που είχαν σκύλο ήταν υγιή κατά το 72-76% του χρόνου παρακολούθησής τους. Επίσης, τα παιδιά σε οικογένειες με σκύλο ήταν 44% λιγότερο πιθανό να πάθουν ωτίτιδες και 29% λιγότερο πιθανό να χρειαστούν αντιβίωση.

Τα πιο υγιή όλων των παιδιών ήταν εκείνα που είχαν σκύλο στο σπίτι ο οποίος περνούσε μέχρι έξι ώρες μέσα στο σπίτι. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό οφείλεται στο ότι τα ζώα περνούν αρκετό χρόνο εκτός σπιτιού, οπότε «φέρνουν» στο σπίτι αρκετούς μικροοργανισμούς, που συμβάλλουν στην ωρίμαση και τη θωράκιση της άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Pediatrics».

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: