Σας ευχαριστούμε για τις συνταγές με τα αγαπημένα σας δημητριακά Quaker που μας στείλατε. Παρότι το έργο της επιλογής των καλύτερων συνταγών ήταν δύσκολο, ξεχωρίσαμε τις δέκα πιο πρωτότυπες. Διαβάζοντάς τες μπορείτε να εμπνευστείτε για τις δικές σας δημιουργίες με το αγαπημένο σας δημητριακό.



Muffins με Quaker

Υλικά

  • 3 1/2 ποτήρια Quaker αλεσμένο στο μπλέντερ
  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι ηλιανθαίλεο
  • 3 κουταλάκια baking powder
  • 1 βανίλια
  • 1 ποτήρι ζάχαρη καστανή
  • Λίγο κονιάκ
Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τελευταίο τo Quaker. Tο αφήνουμε 15 λεπτά για να τραβήξει και το ψήνουμε μέσα σε μικρά χάρτινα μπολάκια στους 180ο σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να κοκκινίσουν (20 λεπτά περίπου).

Λευκή Φάττα

Βουτήματα με Quaker και σταφίδες

Υλικά
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζάνι Quaker
  • 1 1/2 φλιτζάνια σταφίδες
  • ¾ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 4 αβγά
  • 10 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
  • 3 3/4 κουταλάκια baking powder
  • 1 κουταλάκι baking soda
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 1 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση

• Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC.

• Αναμειγνύετε το αλεύρι, το baking powder, τη baking soda και το αλάτι με τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη έως ότου το μείγμα γίνει ομοιογενές. Στη συνέχεια, βάζετε το Quaker και ανακατεύετε καλά.

• Προσθέτετε το βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

• Σε ένα δοχείο χτυπάτε την κρέμα γάλακτος, τα αβγά και τη βανίλια.

• Ρίχνετε τις σταφίδες στο μείγμα με το αλεύρι και έπειτα συμπληρώνετε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να γίνει το ζυμάρι.

• Δουλεύετε λίγο τη ζύμη, προσθέτοντας αλεύρι όποτε χρειάζεται.

• Χωρίζετε το ζυμάρι στη μέση και κόβετε κάθε κομμάτι σε μικρές μερίδες, τις οποίες απλώνετε σε αντικολλητικό χαρτί.

• Ψήνετε τα βουτήματα για περίπου 15΄

Δανάη Βλαχάκη

Μπάρες δημητριακών με Quaker και φρούτα

Υλικά
  • 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 φλιτζάνια Quaker
  • 1 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας
  • 225 γρ. γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά
  • 2 κουταλιές γάλα χαμηλό σε λιπαρά
  • 3/4 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι άσπρη ζάχαρη
  • 2 ασπράδια αβγών ελαφρά χτυπημένα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια βανίλια
  • 1 κουταλάκι baking soda
  • 1 κουταλάκι κανέλα
Εκτέλεση

• Σε ένα δοχείο αναμείξτε καλά τη ζάχαρη, το γιαούρτι, τα ασπράδια, το λάδι, το γάλα και τη βανίλια και σε ένα άλλο το αλεύρι, την baking soda και την κανέλα.

• Ενώστε το περιεχόμενο των δύο δοχείων και προσθέστε το Quaker και τα φρούτα.

• Απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

• Αφήστε το να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα και κόψτε το σε μπάρες.

Ελένη Καραγιαννίδου

Πιλάφι με Quaker

Υλικά
  • 1/2 φλιτζάνι πιπεριές Φλωρίνης
  • 1/2 φλιτζάνι κίτρινες πιπεριές
  • 1/2 φλιτζάνι μανιτάρια
  • 1/2 φλιτζάνι κρεμμυδάκια
  • 1 ¾ φλιτζάνια Quaker
  • ¾ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1 αβγό (ελαφρώς χτυπημένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια βασιλικό
  • πιπέρι
  • αλάτι
Εκτέλεση

• Ψιλοκόψτε τα λαχανικά και ψήστε τα μαζί με το λιωμένο σκόρδο σε αντικολλητικό τηγάνι ή τηγάνι σχάρα πάνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι τα λαχανικά να γίνουν τραγανά.

• Σε ένα δοχείο αναμείξτε το Quaker και το αβγό και στη συνέχεια προσθέστε τα στο μείγμα με τα λαχανικά που βρίσκονται στη σχάρα.

• Μαγειρέψτε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι η βρόμη να στεγνώσει.

• Βάλτε το ζωμό, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και συνεχίστε το μαγείρεμα για μερικά ακόμα λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Λίτσα Λαγουδάκη

Xυμός με βρώμη

Υλικά
  • 1 μπανάνα
  • ½ μήλο
  • 150ml γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας κουάκερ
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια την μπανάνα και το μήλο. Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε. Πίνουμε αμέσως για να μη χαθούν τα θρεπτικά συστατικά των υλικών.

Νατάσα Σπανού

Κρέμα με φράουλα και κουάκερ

Υλικά για 4 μερίδες
  • 100 γρ βρώμη
  • ½ λίτρο γάλα
  • 50 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • ξύσμα ενός λεμονιού
Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βρώμη και τα σιγοβράζουμε. Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε την αμυγδαλόψυχα και το ξύσμα του λεμονιού. Μοιράζουμε την κρέμα σε τέσσερα μπολ και τα γαρνίρουμε με μαρμελάδα φράουλα. Εναλλακτικά μπορείτε να τα πασπαλίσετε με σιρόπι σοκολάτας, κομμάτια φρούτων, μέλι με κανέλα ή τριμμένη κουβερτούρα.

Χρυσάνθη Βαλαμούτη


«Ρυζόγαλο» με κουάκερ

Υλικά για 5 μερίδες
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 3 κουταλιές σούπας κουάκερ
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • κανέλλα για το πασπάλισμα.
Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά σε ένα κατσαρολάκι. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το γάλα όπου τα ανακατεύουμε με το αναδευτήρι (σύρμα). Όταν πάρει βράση το αποσύρουμε από τη φωτιά το σερβίρουμε σε πέντε μπολ και το πασπαλίζουμε με την κανέλλα.

Μαρία Καββαδία

Μούσλι με έξτρα φυτικές ίνες

Υλικά για 4 άτομα
  • 15 κουταλιές κουάκερ
  • 2 κουταλιές λιναρόσπορος, που έχουμε πρώτα περάσει από το μύλο
  • 4 αποξηραμένα βερίκοκα
  • 4 αποξηραμένα σύκα
  • 4 αποξηραμένα δαμάσκηνα
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Τα φυλάμε σε ένα γυάλινο αεροστεγές βάζο που έχουμε πριν πλύνει και στεγνώσει καλά. Το φυλάμε σε δροσερό και σκιερό μέρος αλλά όχι στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να το φάμε, βάζουμε μία ποσότητα σε μπολ και την ανακατεύουμε με γάλα ή γιαούρτι, ανάλογα με τις επιθυμίες μας.

Ευτυχία Χατζηιωακειμίδου

Μπιφτέκια με κουάκερ

Υλικά για 4 άτομα
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 5 κουταλιές της σούπας κουάκερ
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Το σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Μετά φτιάχνουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στον αέρα για μισή ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή Χαραλαμπίδου

Ομελέτα με κουάκερ

Υλικά για 2 άτομα
  • 4 αυγά
  • 3 φέτες τυρί του τοστ με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 4 κουταλιές της σούπας κουάκερ
  • 4 μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, το νερό, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ το κουάκερ και το τυρί κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και τηγανίζουμε την ομελέτα.

Έφη Μελεκίδου