Δείτε τους νικητές του προηγούμενο διαγωνισμού μας στη σελίδα μας στο Facebook.

Δωρεάν προσκλήσεις

Κερδίστε από 3 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Οι χαλασοχώρηδες» στο θέατρο Αλκμήνη για τις 1 & 2 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

Μπείτε στη σελίδα μας στο facebook Vita.gr και κάντε like στο post της παράστασης!
Ημερομηνία λήξης διαγωνισμού: Πέμπτη 29 Νοεμβρίου
Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα μας στο facebook

«Οι Χαλασοχώρηδες»

«Οι Χαλασοχώρηδες» η πολιτική κωμωδία του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη συνεχίζεται για 2η χρονιά για να μας θυμίσει ότι «Η φιλοδοξία είναι η νόσος των χορτάτων, η λαιμαργία είναι των πεινασμένων το νόσημα». Ο Παπαδιαμάντης σατιρίζει τα πολιτικά και εκλογικά ήθη της εποχής και προβάλλει τις παθογένειες του νέου ελληνικού κράτους. Παρουσιάζει με κωμικό τρόπο την αναστάτωση και τον εκφυλισμό της τοπικής κοινωνίας τις ημέρες των εκλογών. Οι Χαλασοχώρηδες δεν «μοιάζουν σαν να γράφτηκαν σήμερα», είναι σκωπτική περιγραφή του ίδιου πολιτικού συστήματος που σε εξελιγμένη μορφή έχουμε και σήμερα.
Που: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Γκάζι (Μέτρο Κεραμεικού). Τηλ.: 210-3428650. Πότε: Παρασκευή – Σάββατο (21.15) & Κυριακή (18.30). Εισιτήρια: 15Ε, 10Ε (μειωμένο και τις Παρασκευές). Δείτε το τρέιλερ εδώ.
Προβολές

Ένοχες απολαύσεις & Άγνωστος δότης

Το CineDoc και το Βρετανικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ντοκιμαντέρ βραβευμένα με τα υψηλού κύρους βραβεία Grierson Awards. Το Guilty Pleasures (Julie Moggan/86’/2011/UK) στις 19.00 και το Donor Unknown (Jerry Rothwell/78’/2011/UK, France, US) στις 20.30.
Πότε: Τετάρτη 28/ 11. Που: Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31, Αθήνα. Τηλ.: 210-33.98.600. Εισιτήρια: 6Ε. Το «Guilty Pleasures» θα προβληθεί επίσης: στο Μουσείο Κινηματογράφου-Τετάρτη 28/11 και τους κινηματογράφους ΔΑΝΑΟΣ-Κυριακή 2/12 & Παύλος Ζάννας (Θεσσαλονίκη)-Κυριακή 25/11. Το «Donor Unknown» θα προβληθεί επίσης: στους κινηματογράφους ΔΑΝΑΟΣ & Παύλος Ζάννας (Θεσσαλονίκη)-Κυριακή 2/12 και στο Μουσείο Κινηματογράφου (Θεσσαλονίκη)-Τετάρτη 5/12. Για περισσότερα πατήστε εδώ.
Μουσική

Ο Wim Mertens στην Αθήνα
Ο σπουδαίος Βέλγος καλλιτέχνης και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μινιμαλιστικής σύνθεσης, καθώς και κινηματογραφικών και θεατρικών soundtracks, θα ερμηνεύσει συνοδεία του τρίο του πολλές από τις συνθέσεις που τον έκαναν δημοφιλή. Έχει να επιδείξει περισσότερες από 50 μουσικές κυκλοφορίες σε διάστημα 30 χρόνων και πολυάριθμες εμφανίσεις είτε σόλο με το πιάνο του είτε με ορχήστρα δωματίου είτε πάλι συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας.
Που: «ΘΕΑΤΡΟΝ» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», αίθουσα «Αντιγόνη». Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ.: 212-25.40.300. Πότε: Δευτέρα 26/11 (στις 21.00). Εισιτήρια: 40Ε, 30Ε, 20Ε.

COLDPLAY LIVE 2012
Οι Coldplay «έρχονται» στην Ελλάδα, σχεδόν ζωντανά, με την προβολή της ταινίας που καταγράφει τη διεθνή περιοδεία τους με το άλμπουμ «Mylo Xyloto». «Ήταν η πιο ευχάριστη και συγκλονιστική περιοδεία που κάναμε», λέει ο τραγουδιστής του συγκροτήματος. «Ήταν συναρπαστική: ήμασταν υπερήφανοι για τη μουσική, τα φώτα, τα πυροτεχνήματα, αλλά κυρίως το κοινό, που γίνεται κομμάτι των συναυλιών μας. Είναι ενθουσιώδες, ποικιλόμορφο και κάνει τα τραγούδια μας καλύτερα. Θελήσαμε να απαθανατίσουμε την αίσθηση που μας έδωσαν οι θεατές και να προσφέρουμε σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό την εμπειρία αυτή».
Που: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλ.: 210-72.82.000. Πότε: Πέμπτη 29/11 (στις 21.00). Εισιτήρια: 15Ε, 10Ε (φοιτητικό).
Εκδηλώσεις

Αφιέρωμα στη Φρίντα Κάλο


Ο Πολυχώρος Πολιτισμού «Διέλευσις» παρουσιάζει την Janet Kapuya σε ένα αφιέρωμα στην μοναδική Φρίντα Κάλο. Είστε όλοι προσκεκλημένοι σε ένα μουσικό ταξίδι, με τραγούδια από την ομώνυμη ταινία, ντυμένα με σπάνιο φωτογραφικό υλικό και φυσικά τα έργα μίας γυναίκας, που με την τέχνη, τις αντιλήψεις και τον τρόπο ζωής της κατάφερε να εντυπωσιάσει, να διχάσει και να χαρακτεί για πάντα στις μνήμες όλων.
Που: Πολυχώρος Πολιτισμού “διέλευσις”, Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη, Αθήνα. Τηλ.: 210-86.13.739. Site: www.dieleusis.gr. Πότε: Παρασκευή 30/11 (στις 21.30). Είσοδος: 10Ε.
Εκθέσεις

7η Μπιενάλε Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων

Η 7η Μπιενάλε Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για την ανάπτυξη της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής. Στόχος είναι η συγκέντρωση ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος της σύγχρονης αρχιτεκτονικής παραγωγής νέων αρχιτεκτόνων (έως και 45 ετών), η ανάδειξη νέων δημιουργών και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής σκέψης και αρχιτεκτονικού έργου στην Ελλάδα σήμερα. Στη Μπιενάλε παρουσιάζονται υλοποιημένα έργα, καθώς και μη υλοποιημένες προτάσεις, που αντιστοιχούν σε πραγματικές αναθέσεις μελετών.
Που: Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου. Διάρκεια: έως 13/01/2013. Περισσότερα εδώ.
Βόλος

Οι αδελφοί Γκριμ στο μουσείο

«Τι κι αν ήταν μικρός σαν δαχτυλάκι… εκείνος τίποτα δεν φοβόταν και με θεριά τα έβαλε και βγήκε νικητής… Κι ένα βασιλόπουλο φόβο δεν νιώθει στη καρδιά και ψάχνει να τον βρει…». Η Ανθή Θάνου, με τη συνοδεία του Παναγιώτη Κούλελη (μουσική-τραγούδι), αφηγείται παραμύθια των αδελφών Γκριμ στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά καλό είναι να δηλώσετε συμμετοχή. Τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν την αφήγηση πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 ετών και να συνοδεύονται από ενήλικο.
Που: Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, Νότια Πύλη, Βόλος. Τηλ.: 24210-23.590 & 24467. Πότε: Κυριακή 25/11 (στις 12.00). Δηλώσεις συμμετοχής: 24210-29844 & 31160 (καθημερινά 9.00-17.00, εκτός Τρίτης)

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.