Υλικά

  • Για την κρέμα:300 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. σαντιγί
  • 150 ml γάλα
  • 1 αυγό
  • 80 γρ. μέλι
  • 2 σπόρους καρδάμωμο
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 4 ζελατίνες
  • Για τη βάση: 70 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 140 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης
  • 30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • Για το σιρόπι: 200 γρ. φρέσκο βύσσινο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 60 ml κόκκινο κρασί

Εκτέλεση
Για την κρέμα
1. Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για περίπου 30 λεπτά.

2. Ζεσταίνετε το γάλα μαζί με το καρδάμωμο και τον αστεροειδή γλυκάνισο, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.

3. Αφήνετε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και αφαιρείτε το καρδάμωμο και το γλυκάνισο.

4. Χτυπάτε καλά το αυγό και το ενσωματώνετε στο χλιαρό γάλα.

5. Προσθέτετε τις ζελατίνες και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν.

6.Ανακατεύοντας τη σαντιγί, με σύρμα ή μίξερ, προσθέτετε τον ανθότυρο και το μείγμα με το γάλα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

7. Βάζετε την κρέμα για 2 ώρες στο ψυγείο.

Για τη βάση

1. Χτυπάτε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2. Στρώνετε τη βάση σε μία πιατέλα ή ένα ταψάκι.

3.Τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για περίπου 1 ώρα.

Για τo σιρόπι

1. Σοτάρετε τα βύσσινα μαζί με τη ζάχαρη και σβήνετε με το κρασί.

2. Σιγοβράζετε τα υλικά για 1 ½ ώρα περίπου, μέχρι το σιρόπι να δέσει.

3. Βάζετε το σιρόπι στο ψυγείο για να κρυώσει καλά.

Συνθέστε το cheesecake απλώνοντας πάνω από τη βάση την κρέμα ανθότυρου και περιχύνοντας με το σιρόπι βύσσινο.

Μερίδες
6 μερίδες