Μία αγκαλιά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα είναι ικανή να αντιμετωπίσει την ανεβασμένη πίεση και να μας ηρεμήσει, μειώνοντας τα επίπεδα της κορτιζόλης, της γνωστής ορμόνης του στρες. Αυτός είναι και ο λόγος που δρα ευεργετικά σε ένα σύνολο παθήσεων, όπως η υπέρταση και τα καρδιολογικά προβλήματα. Η δράση της αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι ενεργοποιεί την έκκριση της ωκυτοκίνης, της ορμόνης της αγάπης και μάλιστα 10 δευτερόλεπτα αρκούν, υποστηρίζουν οι ειδικοί, προκειμένου να πάρουμε τα οφέλη της.

Τώρα ένα γιλέκο υψηλής τεχνολογίας, που λειτουργεί με μπαταρίες και φουσκώνει σε διάφορα σημεία, υπόσχεται να μας δημιουργήσει την ίδια αίσθηση και να αμβλύνει τον πόνο μας. Το γιλέκο, που ονομάζεται BioHug, περιλαμβάνει υπολογιστή, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να φουσκώνει περιοδικά σε διαφορετικά σημεία (γύρω από τους ώμους, στη μέση, στην πλάτη).

Προηγούμενες δοκιμές έδειξαν ότι οι εθελοντές βίωσαν μείωση 10 μονάδων τόσο στη συστολική όσο και στη διαστολική πίεση μετά τη χρήση του γιλέκου. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητά του θα εξεταστεί και σε ασθενείς με χρόνιους πόνους σε δύο δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν στο Ισραήλ.

Το κρίσιμο ερώτημα πάντως είναι κατά πόσο μια τεχνητή αγκαλιά, που δεν συνοδεύεται από τη συμπόνια και τη συμπάθεια που προσφέρει ένας πραγματικός άνθρωπος, μπορεί να έχει το ίδιο καταπραϋντικό αποτέλεσμα.