Τι θα λέγατε για ένα μάθημα yoga που θα σας επέτρεπε να δοκιμάσετε στάσεις που δε θα κάνατε ποτέ μόνοι σας; Πρόκειται για την partner yoga ή αλλιώς yoga για ζευγάρια που προσφέρει μια μεγάλη γκάμα συναισθημάτων και στάσεων (asanas). Κατάλληλο για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και σωματικής κατάστασης, που θέλουν να πειραματιστούν και να ανανεωθούν σωματικά και ψυχικά. Ίσως ο καλύτερος και πιο αναζωογονητικός τρόπος που μπορεί να βελτιώσει τη φυσική σας κατάσταση και να τονώσει τη λίμπιντο αλλά και την ψυχική σας διάθεση.

Μια συνέδρια partner yoga με ένα φίλο ή το σύντροφο σας μπορεί να σας βοηθήσει να εμβαθύνετε και να βελτιώσετε την πρακτική σας και όχι μόνο. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος Ενισχύει και βελτιώνει την αναπνευστική λειτουργία Μειώνει το στρες Διώχνει την ένταση Αυξάνει τη σεξουαλικότητα Καλλιεργεί την εμπιστοσύνη και την υπομονή Επιμένει στην επίγνωση του σώματος μας σε συνεργασία με άλλα σώματα.

Παρ’ όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η κάθε συνεδρία partner yoga δεν ξεχνάμε ότι υπάρχουν και κάποιοι κίνδυνοι τραυματισμού. Γι’ αυτό και υπάρχουν κάποιες συμβουλές και προφυλάξεις που μπορείτε να λάβετε υπόψη σας όταν κάνετε yoga.

*Επιλέξτε έναν δάσκαλο πιστοποιημένο στην Partner Yoga. Θα σας καθοδηγήσει σωστά στην πρακτική σας χωρίς να έχετε τραυματισμούς.*Μην μπαίνετε σε διαδικασία ανταγωνισμού με άλλους αλλά και ούτε με τον εαυτό σας. Πολλοί τραυματισμοί προέρχονται από την προσπάθεια που καταβάλουμε να πιέσουμε το σώμα μας για κάτι το οποίο δεν είναι έτοιμο ακόμα.*Ενημερωθείτε για το επίπεδο του μαθήματος που πρόκειται να παρακολουθήσετε και μη ντραπείτε να ενημερώσετε το δάσκαλό σας αν είναι η πρώτη σας φορά.

Και μην ξεχνάτε ότι ο σκοπός σας είναι να λαμβάνετε το κάθε μάθημα σαν ένα μάθημα γνωριμίας με το σώμα σας σε αρμονία και συνεργασία με τον παρτενέρ σας, δυναμώνοντας και ενισχύοντας τη σχέση σας.