Έχει συνεργαστεί με μεγάλους σχεδιαστές, όπως ο Christian Dior και ο Ralph Lauren, και είναι ένας από τους εντυπωσιακούς αγγέλους της Victoria’s Secret. Μέρος του χρόνου της το αφιερώνει στις δραστηριότητες ως πρέσβειρα της National Multiple Sclerosis Society (Αμερικανική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας), αλλά την πρώτη θέση στη ζωή της έχουν τα δύο της παιδιά, η Anja και ο Noah, καθώς και ο σύντροφός της. Το πλήρες όνομά της είναι Alessandra Corine Ambrοsio.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ

Συμβουλές υγείας
«Προσπαθήστε να πίνετε πολύ νερό, να γελάτε όσο πιο συχνά μπορείτε, να χορεύετε και να κάνετε γιόγκα, να περνάτε ατέλειωτες ώρες στην παραλία, να τρώτε υγιεινά και να μη λέτε όχι σε ένα μικρό γλυκό.»

Μυστικά ομορφιάς
«Δεν ξεχνάω ποτέ να αφαιρώ με προσοχή το make-up μου και να πλένω το πρόσωπό μου πριν πέσω για ύπνο. Όσο για τα μαλλιά μου, που ταλαιπωρούνται από το styling, φροντίζω να τα διατηρώ υγιή απλώνοντας συχνά κάποια ενυδατική μάσκα.»

Προσωπικό στυλ
«Την ημέρα μου αρέσει να ντύνομαι απλά, χρησιμοποιώντας ωστόσο στοιχεία που δίνουν στην εμφάνισή μου μια νότα σοφιστικέ μποέμ ή rock chic. Το αντίθετο ισχύει για το βράδυ, ιδιαίτερα αν έχω να πάω σε κάποια επίσημη εκδήλωση. Τότε θέλω να είμαι εντυπωσιακή και να λάμπω.»

ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ

Στα παιδιά της
«Θα ήθελα να τους μάθω πως ό,τι και να τους φέρει η ζωή δεν πρέπει να χάνουν το χαμόγελό τους και πως όσον αφορά τη δουλειά τους πρέπει να είναι σοβαροί και επαγγελματίες.»

Μητρική αγάπη
«Αυτό που νιώθω για τα παιδιά μου δεν το είχα νιώσει ποτέ, δεν ήξερα καν ότι υπήρχε. Είναι ένα αίσθημα πρωτόγνωρο, μια αγάπη διαφορετική από ό,τι έχω βιώσει μέχρι τώρα.»

Για τον πατέρα της
«Είναι σημαντικό για μένα να συμμετέχω στην Αμερικανική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, γιατί έτσι στηρίζω τον πατέρα μου και όλους όσοι αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις αυτής της νόσου. Την ομορφιά της κίνησης την καταλαβαίνεις όταν τη χάσεις.»