Μπορεί να τις θαυμάζουμε από απόσταση και να στηρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται για την προστασία τους, αλλά ελάχιστα πράγματα γνωρίζουμε γι’ αυτές. Ένα γρήγορο κουίζ, λοιπόν:
*Τις συναντάμε μόνο στον Βόρειο Πόλο, εξού και η ονομασία του Αρκτική, που προέρχεται από τη λέξη άρκτος (= αρκούδα).
*Η μόνωση που τους προσφέρει το λίπος και η γούνα τους τις καθιστά σχεδόν αόρατες, ακόμα και στις κάμερες υπερύθρων.
*Αν και η γούνα τους είναι λευκή, το δέρμα τους είναι μαύρο.
*Ελκυστικό χαρακτηριστικό των αρσενικών θεωρείται το επιπλέον τρίχωμα που έχουν στα μπροστινά πόδια.

Πολικά νούμερα
*20-25 χιλιάδες υπολογίζεται ότι είναι ο παγκόσμιος πληθυσμός των πολικών αρκούδων σήμερα.
*15 χιλιάδες από αυτές βρίσκονται στον Καναδά, τη μόνη χώρα που επιτρέπει το κυνήγι τους για εμπορία δέρματος, γούνας και οποιουδήποτε άλλου προϊόντος προέρχεται από αυτές.
*375% αύξηση σημειώθηκε στο εμπόριο της γούνας τους μεταξύ 2007 και 2012.

Ακολουθήστε το στο Google News