Κομμένα τα παϊδάκια, το μπέικον και τα λουκάνικα. Συστατικό που βρίσκεται στο κόκκινο κρέας φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης, σύμφωνα με έρευνα της Cleveland Clinic στο Οχάιο, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Medicine». Η μελέτη έδειξε ότι η ουσία αυτή, που ονομάζεται καρνιτίνη, διασπάται από τα βακτήρια του εντέρου σε ένα αέριο, το οποίο με τη σειρά του, όταν φθάσει στο ήπαρ, μετατρέπεται στην ουσία ΤΜΑΟ. Η συγκεκριμένη ουσία έχει συσχετιστεί με τη συσσώρευση λίπους στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, που όπως γνωρίζουμε αποτελεί αιτία καρδιαγγειακών παθήσεων. Μάλιστα, ο υπεύθυνος της έρευνας, δρ. Stanley Hazen, τόνισε ότι αν και η ΤΜΑΟ αποτελεί υποπροϊόν μεταβολισμού, ωστόσο επηρεάζει σημαντικά τη συσσώρευση της «κακής» χοληστερίνης.
Τα οφέλη της χορτοφαγίας
Η είδηση αυτή θα στεναχωρήσει λίγο τους κρεατοφάγους...