Αν είστε φανατικοί του Μουντιάλ και οι επόμενες εβδομάδες πρόκειται να σας βρουν προσκολλημένους μπροστά στην τηλεόραση, καλό είναι να συνεχίσετε να διαβάζετε το κείμενο που ακολουθεί.

Είναι γεγονός ότι όλοι μας θέλουμε να μασουλάμε κάτι όταν παρακολουθούμε έναν αγώνα με ένταση. Αν θέλουμε, όμως, να παραμείνουμε στα κιλά μας και μετά το τέλος του φετινού Μουντιάλ, το τσιμπολόγημά μας πρέπει να είναι πιο υγιεινό.

Σας προτείνουμε 5 ιδέες φτωχές σε θερμίδες και πλούσιες σε γεύση:

1. Υγιεινή σοςΑντί να βουτήξετε τσιπς σε παχυντικές σος με βάση π.χ. τη μαγιονέζα, επιλέξτε στικς λαχανικών (π.χ. καρότο ή αγγούρι) και συνοδεύστε τα με μια barbeque σος που θα φτιάξετε μόνοι σας ανακατεύοντας σε κατσαρόλα 4 μέτριες ντομάτες, ¼ ψιλoκομμένο κρεμμύδι, 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη, 1 κουταλιά μουστάρδα, ½ σκελίδα σκόρδο, ¼ κουταλιού πάπρικα και ½ κουταλάκι μπούκοβο και αφήνοντας το μίγμα σε μέτρια θερμοκρασία για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

2. Τσιπς λαχανικώνΚόψτε με μαντολίνο σε χοντρές φέτες γλυκοπατάτα, πατάτα, παντζάρι και καρότο. Ραντίστε με λίγο λάδι και αλάτι και ψήστε σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

3. Σπιτικό ποπ κορνΦτιάξτε μόνοι σας ποπ κορν, χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο αντί για βούτυρο, καθώς και ελάχιστο αλάτι. Θα γλιτώσετε περιττές θερμίδες και το σπίτι σας θα μυρίσει υπέροχα!

4. Μεσογειακό tacosΑνακατέψτε σε μπολ ψιλοκομμένη ντομάτα, φρέσκο κρεμμυδάκι, ελιές, καλαμπόκι, μαρούλι, γιαούρτι, ρίγανη και μια κουταλιά ελαιόλαδο. Απλώστε το μίγμα μέσα σε αραβικές πίτες.

5. Ξηροί καρποίΟι ξηροί καρποί είναι η ιδανική παρέα σε στιγμές έντασης του αγώνα. Προσοχή, όμως, στην ποσότητα, γιατί έχουν αρκετές θερμίδες. Μια χούφτα φιστίκια Αιγίνης είναι τέλεια επιλογή. Προτιμήστε επίσης ανάλατους ξηρούς καρπούς.