Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να φοράς το αγαπημένο σου βραδινό outfit και να συνειδητοποιείς ότι το στομάχι σου είναι τόσο πρησμένο, που το φερμουάρ κλείνει με το ζόρι. Ακολουθήστε τις παρακάτω λύσεις για να ανακουφιστείτε και να μην νιώθετε αυτήν την ενόχληση που σας χαλάει τη διάθεση.

Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε κάλιο. Αυτό το στοιχείο σας βοηθά να ρυθμίσετε την ισορροπία των υγρών στο σώμα, κρατώντας μακριά το φούσκωμα. Οι τροφές με πλούσιο κάλιο είναι οι μπανάνες, τα πορτοκάλια, οι ντομάτες, το καρπούζι και τα σπαράγγια. Τα τελευταία λειτουργούν και σαν διουρητικό, με αποτέλεσμα να αποβάλετε τα περιττά υγρά από το σύστημά σας.

Ξεχάστε τις τσίχλες. Το μάσημα τσίχλας είναι μία συνήθεια που σας προκαλεί να καταπίνετε περιττό αέρα και αυτό προφανώς και προκαλεί πρήξιμο. Αντί τσίχλας, προτιμήστε ένα κομμάτι μέντας.

Μειώστε τους υδατάνθρακες. Δεν χρειάζεται να πείτε αντίο αλλά αρκεί να μειώσετε τις ποσότητες που συνήθως καταναλώνετε. Το ψωμί και τα ζυμαρικά ίσως σας προκαλούν κατακράτηση υγρών, επομένως είναι καλύτερο να τα αποφεύγετε ως βραδινό γεύμα.

Το ανθρακικό προκαλεί πάντα φούσκωμα, οπότε να προτιμάτε πάντα το απλό νερό, και όχι τις σόδες.

Πιείτε νερό με λεμόνι. Οι φέτες λεμονιού μέσα στο νερό σας χαρίζουν κάτι παραπάνω από γεύση. Ένα ποτήρι το πρωί και ένα μετά από κάθε γεύμα, θα σας βοηθήσει να πείτε αντίο στο φούσκωμα. Οι πικρές τροφές, όπως το λεμόνι, ενεργοποιούν τα σωματικά υγρά και βοηθούν στην εκκίνηση της διαδικασίας της πέψης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διασπάτε καλύτερα τις τροφές και να απορροφάτε τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά, διατηρώντας ένα υγιές βάρος.

Πείτε ναι στα προβιοτικά. Βοηθούν στη σωστή πεπτική λειτουργία ενώ έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν και στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Το πιο γνωστό προϊόν που είναι πλούσιο σε προβιοτικά, είναι το γιαούρτι.

Κινηθείτε. 15 με 20 λεπτά περπάτημα την ημέρα δρουν ενάντια στη δυσκοιλιότητα. Το φαγητό κινείται ακολουθώντας τα σωστά βήματα της πέψης ενώ η έκκριση ιδρώτα απελευθερώνει τα περιττά υγρά.

Πιείτε τσάι. Ένα ανακουφιστικό ρόφημα με μέντα είναι ένας ιδανικός τρόπος να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα πρηξίματος. Η μέντα ελαττώνει και χαλαρώνει τους πεπτικούς μυς και χρησιμοποιείται σαν ελαφρύ διουρητικό και βοήθημα στην πέψη. Το τσάι συνεισφέρει στα επίπεδα υγρών, που βοηθούν στη μάχη ενάντια στο φούσκωμα.

Χαλαρώστε. Τα νεύρα σας παίζουν τεράστιο ρόλο στη συμπεριφορά του πεπτικού συστήματος. Διαλογιστείτε, ασχοληθείτε με τη γιόγκα ή μιλήστε με κάποιον ειδικό αν νιώθετε ότι σας κατακλύζει το άγχος.

Καταναλώστε τρόφιμα που έχουν πολύ νερό. Το σέλερι, τα αγγούρια, το καρπούζι και οι μελιτζάνες είναι προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, πράγμα που βοηθά στο να ξεφορτωθείτε ένα πρησμένο στομάχι.

Προετοιμαστείτε για την περίοδο. Αν πρήζεστε πάντα πριν ή κατά τη διάρκεια της περιόδου, σιγουρευτείτε ότι παίρνετε αρκετό κάλιο (1000 mg την ημέρα) και μαγνήσιο (320 mg την ημέρα). Είναι αποδεδειγμένο ότι και τα δύο συστατικά ανακουφίζουν τα συμπτώματα της περιόδου, όπως είναι το φούσκωμα.