Υλικά για 6 μερίδες
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, χτυπημένη
2 κουτιά ζωμό κοτόπουλου με μειωμένο νάτριο
1 κουταλάκι ντομάτες σε κύβους, χωρίς αλάτι
1 πακέτο τορτελίνια της επιλογής σας
3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σπανάκι
1 κουταλάκι βαλσαμικό ξύδι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Ψιλοκομμένο τυρί παρμεζάνας, προαιρετικό

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι σε λάδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο. Μαγειρέψτε 1 λεπτό παραπάνω. Ανακατέψτε το ζωμό και τις ντομάτες. Φέρτε τα σε σημείο βρασμού. Μειώστε τη θερμότητα. Σιγοβράστε, ακάλυπτα, για 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Προσθέστε τα τορτελίνια. Μαγειρέψτε για 7-9 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε το σπανάκι, το ξύδι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθούν και το σπανάκι να συρρικνωθεί. Πασπαλίστε με τυρί.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: