Υλικά για 12 τρούφες

Σοκολάτα 300γρ (σκούρα, γάλακτος, ή ημίγλυκια)
1/2 φλιτζάνι βαριά κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Προαιρετικά:
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
κακάο σε σκόνη
τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση

1. Ρίξτε τη σοκολάτα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και αφήστε τη στην άκρη.

2. Στο φούρνο μικροκυμάτων, θερμαίνετε τη βαριά κρέμα και το βούτυρο για 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα σε υψηλή θερμοκρασία ή μέχρι να γίνει ζεστή.

3. Ρίξτε το μίγμα κρέμας και βουτύρου πάνω από τη σοκολάτα και αφήστε το να καθίσει για ένα λεπτό ή δύο.

4. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί η κρέμα και αφήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

5. Ενώ το μίγμα ψύχεται, ετοιμάστε τις προσθήκες σας. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρύδια, τη σκόνη κακάο ή την τρούφα σοκολάτας σε μικρά μπολ.

6. Μόλις η σοκολάτα είναι σκληρή, αλλά ακόμα εύπλαστη, πλάστε τη σε μικρές μπάλες. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να φτιάξετε τέλειες μπάλες. Εάν η σοκολάτα είναι πολύ μαλακή, ψύξτε το μείγμα για λίγα λεπτά πριν συνεχίσετε.

7. Ακουμπήστε τις μπάλες στο μπολ με τα έξτρα υλικά (καρύδια κ.λπ.) και τοποθετήστε τις σε μια λαδόκολλα. Τοποθετήστε τη λαδόκολλα στο ψυγείο για να σταθεροποιήσετε τις τρούφες.

Έτοιμες!

Δείτε επίσης: