Τα οφέλη του σεξ δεν έχουν να κάνουν μόνο με την απόλαυση. Κάνει καλό τόσο στην ευεξία του σώματος όσο και του πνεύματος. Οι παρακάτω λόγοι θα σας πείσουν γιατί «μια… συνεύρεση την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα».

  1. Θωρακίζει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και όσο πιο συχνό σεξ κάνετε, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να αρρωστήσετε.
  2. Σας βοηθά να χάσετε βάρος. Το επίσημο συμπέρασμα είναι ότι χάνετε 5 θερμίδες κάθε λεπτό που κάνετε σεξ. Επιπλέον, δυναμώνει τους κολπικούς μυς.
  3. Το τακτικό σεξ δυναμώνει τους μυς της καρδιάς και αποτρέπει την εκδήλωση παθήσεων που συνδέονται με αυτή.
  4. Το συχνό σεξ αυξάνει και την επιθυμία. Συγκεκριμένα, τόσο στην επιθυμία για ερωτική επαφή, όσο και στην επιθυμία για τον ίδιο το σύντροφό σας, κάτι που σας κάνει να παραμένετε μαζί και να έχετε μία υγιή σεξουαλική ζωή.
  5. Σας γεμίζει λάμψη (κυριολεκτικά). Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το σεξ συνδέεται άμεσα με την ομορφιά του προσώπου. Απελευθερώνονται οι ορμόνες οιστρογόνων και τεστοστερόνης, που κάνουν το δέρμα πιο σφριγηλό. Ειδικά τα οιστρογόνα συμβάλλουν και στη λάμψη των μαλλιών.
  6. Βοηθά στην αποσυμπίεση. Μετά από μία κουραστική μέρα ή εβδομάδα, οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται σας προκαλούν χαρά και ξεκούραση.
  7. Θεραπεύει τον πονοκέφαλο. Το σεξ είναι το παυσίπονο της φύσης λόγω των ενδορφινών.
  8. Σας στέλνει για ύπνο μετά. Η προλακτίνη είναι η ουσία που βοηθά στο να έχετε έναν καλό και ποιοτικό ύπνο μετά το σεξ.
  9. Λειτουργεί κατά της ακράτειας. Οι συχνές κολπικές συσπάσεις, που σημειώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ, ενδυναμώνουν τους μυς της περιοχής κι έτσι αποφεύγεται το φαινόμενο της ακράτειας.
  10. Αντίο κατάθλιψη. Ακούγεται προβλέψιμο, αλλά αν έχετε μία συχνή και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, επηρεάζεστε ψυχικά και στους υπόλοιπους τομείς μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης.
Ακολουθήστε το στο Google News