Προσπαθείτε να αντισταθείτε στην επιθυμία σας να παραγγείλετε μία μερίδα πατάτες τηγανιτές μαζί με το μεσημεριανό σας γεύμα;

Αν το βρίσκετε δύσκολο να πείτε «όχι», η καλύτερη στρατηγική για να αποφύγετε την ανεξέλεγκτη κατανάλωση φαγητού είναι δημιουργώντας ένα υγιεινό πλάνο διατροφής το οποίο περιλαμβάνει πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, ακόμα και επιδόρπιο.

Όταν αυτές οι «επικίνδυνες» λιγούρες για κάτι αλμυρό ή γλυκό σάς έρθουν, σιγουρευτείτε ότι έχετε πρόχειρη μια υγιεινή επιλογή. Έτσι, είναι λιγότερο πιθανό να βγείτε από το πρόγραμμά σας, αφού θα έχετε έτοιμη μια καλή εναλλακτική λύση.

Η συμβουλή μας για τον προγραμματισμό γευμάτων είναι το να δημιουργήσετε μια λίστα από πιάτα που θα θέλατε να φάτε μέσα στην εβδομάδα και να γράψετε μια λίστα με τα υλικά που θα χρειαστείτε.

Εντοπίστε το διατροφικό σας μοτίβο: σας αρέσει να ανακατεύετε και να πειραματίζεστε με τα υλικά για τα γεύματά σας ή σας αρέσει να ακολουθείτε πιστά τις κλασικές συνταγές;

Αν σας αρέσει να ανακατεύετε τα υλικά, δημιουργήστε μια λίστα με τα φαγητά και το πώς θα τα συνδυάσετε.

Αν πάλι προτιμάτε να ακολουθείτε τις συνταγές, σημειώστε τα υλικά που θα χρειαστείτε για να εκτελέσετε τις συνταγές που θέλετε.

Σε κάθε περίπτωση, σιγουρευτείτε ότι έχετε ελέγξει πρώτα ποια υλικά έχετε στο σπίτι σας ήδη, ώστε να μην καταλήξετε να πετάτε φαγητό.

Επίσης, δημιουργώντας μια λίστα με τα φαγητά που θα χρειαστείτε, θα αποφύγετε την άσκοπη περιπλάνησή σας στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ και, κατ΄επέκταση, τον πειρασμό να αγοράσετε τη νέα γεύση σοκολάτας που είδατε στο ράφι με τις λιχουδιές.

Σημαντικό είναι να θυμάστε ότι εντοπίζοντας τις ατέλειες στις διατροφικές σας συνήθειες, μαθαίνετε ποιες είναι για εσάς οι προκλήσεις και οι πειρασμοί, με αποτέλεσμα να ακολουθείτε στρατηγικές που σας «θωρακίζουν» ενάντιά τους.