Προφανώς και η απόλαυση ή τα προκαταρκτικά βρίσκονται μέσα στη λίστα αλλά εξίσου σημαντική είναι η άνεση και η καλή προετοιμασία. Δεν είναι κακό να πούμε ή να δείξουμε τι θέλουμε στο σύντροφό μας και φυσικά να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες με βάση τις δικές μας ανάγκες με εκείνες του συντρόφου μας να ακολουθούν.

  • Ένα σύντροφο που να επενδύει και στη δική σου απόλαυση. Πρόκειται για μία ομαδική δουλειά που χρειάζεται αμοιβαίο ενδιαφέρον ως προς την ικανοποίηση και την απόλαυση. Ένας εγωιστής εραστής δεν είναι αυτό που θέλουμε, ειδικά αν του δείχνουμε τι ζητάμε κι εκείνος κάνεις ότι δεν ακούει.
  • Κοινή συναίνεση στην προφύλαξη. Πριν γίνει ο,τιδήποτε, το ζευγάρι πρέπει να συμφωνεί στα μέτρα προφύλαξης. Δεν γίνεται να ξεκινάμε με προφυλακτικό και στην πορεία να βγαίνει ενώ δεν συμφωνούμε. Τα θέματα υγείας και ασφάλειας είναι αρκετά σοβαρά.
  • Οργασμό. Είναι το βασικό ζητούμενο για μία γυναίκα στο σεξ γιατί δεν θεωρείται δεδομένο. Ενώ οι άντρες έχουν σίγουρα οργασμό, οι γυναίκες δεν φτάνουν πάντοτε στην ‘πηγή’ και συχνά ευθύνονται οι παρτενέρ γι αυτό. Σιγουρέψου ότι μοιράζεσαι αυτές τις σκέψεις μαζί του και ότι τον καθοδηγείς ανάλογα ώστε να ξέρει πού βρίσκεται σε αυτό το θέμα.
  • Επικοινωνία. Σε συνέχεια του προηγούμενου, αν δεν ζητήσεις δεν θα πάρεις. Αν πάλι το κάνει από μόνος του και φροντίζει να μάθει τι είναι αυτό που σου αρέσει και σε ρωτάει για το αν ακολουθεί τη σωστή κατεύθυνση, τότε έχεις μάλλον το πρώτο στοιχείο στη λίστα σου σε σημασία.
  • Καθαρό κρεβάτι. Οι τέλειες συνθήκες βοηθούν στην ψυχολογία και στην ανάλογη προετοιμασία για σεξουαλική διάθεση. Όπως και να το κάνουμε, είναι διαφορετικό να κάνεις σεξ σε πεντακάθαρα σεντόνια που μοσχοβολούν και διαφορετικό να μυρίζουν τσιγάρο και ιδρώτα.
  • Ένα φορτιστή ή μία πρίζα δίπλα στο κρεβάτι. Ας πούμε ότι η βραδιά δεν καταλήγει στο δικό σου σπίτι. Το κινητό σου τηλέφωνο είναι πολύ σημαντικό γιατί μπορεί να πρέπει να καλέσεις ταξί αμέσως μετά ή μπορεί να κοιμηθείς εκεί αλλά να μην νυστάζεις. Μπορεί να φαίνεται ρηχό, αλλά πρέπει να προσέχουμε την κάθε λεπτομέρεια.
  • Προκαταρκτικά. Το σεξ δεν είναι αγώνας δρόμου για το ποιος θα φτάσει πρώτος στο τέρμα. Χρειάζεται σωστή προετοιμασία, υπομονή και το κάνουμε για την απόλαυση. Επομένως, πάρτε το χρόνο σας και δημιουργήστε μία αξέχαστη νύχτα και για τους δύο.
  • Ρεαλιστικές προσδοκίες. Καμία γυναίκα δεν νιώθει άνετα με έναν άντρα που νιώθει ότι παίζει σε ταινία πορνό και πιστεύει ότι θα υλοποιήσει μέσα σε μία βραδιά ό,τι έχει δει όλη του τη ζωή. Όλα μπορούν να γίνουν με την ανάλογη επικοινωνία, την ανάλογη οικειότητα αλλά και το σωστό timing.
  • Να είναι ενθουσιώδης στο στοματικό σεξ. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά αλλά πάντα εκτιμάται ένας άντρας που το κάνει με χαρά και προθυμία.