Όλοι γνωρίζουμε ότι η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική στην ανάπτυξη των παιδιών. Αλλά τι γίνεται όταν το παιδί αρνείται να φάει τα περισσότερα φαγητά που του σερβίρετε και παθαίνει αμόκ και μόνο που βλέπει το πιάτο δίπλα του; Καταρχάς, πάρτε μία βαθιά ανάσα. Εφόσον τρώει κάτι σε καθημερινή βάση, δεν υπάρχει περίπτωση να πεινάσει. Οι παρακάτω στρατηγικές θα σας βοηθήσουν να ταΐσετε το παιδί και κυρίως να μην ανησυχείτε εσείς ξαγρυπνώντας τα βράδια.

Μιλήστε και με άλλες μαμάδες για να μοιραστείτε τις ανησυχίες σας. Μπορεί να έχουν σκεφτεί κάποιες μεθόδους που εσείς δεν σκέφτεστε.

Ψάξτε να βρείτε σε ποια κατηγορία ανήκει το παιδί σας και προσανατολιστείτε σε συνταγές που προτιμά. Μπορεί να μισεί τα φρούτα, τα λαχανικά ή να μην θέλει να φάει καθόλου αυγό.

Ενημερωθείτε από διατροφολόγο γιατί το παιδί είναι τόσο επιλεκτικό και αν θεωρείται φυσιολογικό στην εκάστοτε ηλικία και ενημερωθείτε για το ποια είναι τα κατάλληλα υποκατάστατα των τροφών που μισεί.

Μην ετοιμάζετε καθημερινά ξεχωριστά γεύματα για το παιδί και απλά αφήστε τις τροφές πάνω στο τραπέζι, μέχρι να δοκιμάσει από μόνο του. Τα παιδιά εξάλλου δοκιμάζουν κάτι που δεν θέλουν αφού το δουν μπροστά τους τουλάχιστον 10 φορές.

Συνδυάστε τροφές έτσι ώστε να σερβίρετε τα λαχανικά μέσα από υγιεινές σος ή σε υφή πουρέ.

Ρωτήστε το γιατρό σας για το βάρος του παιδιού, αν είναι φυσιολογικό και αν υπάρχει λόγος ανησυχίας.