Υλικά για 40-50 τσιπς

1 μεγάλη γλυκοπατάτα πλυμένη

2 κ.γ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Κόψτε τη γλυκοπατάτα σε λεπτά κομμάτια.

Βυθίστε τα κομμάτια σε παγωμένο νερό για 10-15 λεπτά.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου.

Βγάλτε τα κομμάτια γλυκοπατάτας από το νερό, σκουπίστε τα και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ. Ρίξτε τους ελαιόλαδο. Γυρίστε τα με τα χέρια σας έτσι ώστε να πάει παντού το λάδι.

Τοποθετήστε τα κομμάτια σε ένα ταψί.

Πασπαλίστε με αλάτι.

Ψήστε για 10 λεπτά.

Βγάλτε τα από τον φούρνο, γυρίστε τα πλευρά και ψήστε για άλλα 10 λεπτά.

Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο, αφήστε τα τσιπς να κρυώσουν και απολαύστε!

Ακολουθήστε το στο Google News