Ποιος θα φανταζόταν ότι η ζωή μας μπορεί στην κυριολεξία να αποκτήσει απέραντη γλύκα χωρίς να επιβαρυνθεί με περιττές θερμίδες και κυρίως χωρίς να «φορτωθούμε» τύψεις. Η φύση δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει. Οι ιδιότητες του φυτού στέβια είναι μια τέτοια περίπτωση. Είναι το πιο γλυκό φυτό που έχει αλλάξει τα δεδομένα στην καθημερινή μας διατροφή. Μπορούμε να πίνουμε τον καφέ και το τσάι μας γλυκό. Δεν χρειάζεται να στερούμαστε τη γλυκιά γεύση, χάρη στο Sweet & Balance , το γλυκνατικό φυσικής προέλευσης από το φυτό στέβια.

Γιατί να την επιλέξουμε

Είναι πολύ γλυκιά

Οι «γλυκοζίτες στεβιόλης» είναι το γλυκαντικό που προέρχεται από τα φύλλα του φυτού stevia και έχουν γλυκύτητα 250-300 φορές μεγαλύτερη από τη ζάχαρη.

Δεν έχει θερμίδες

Το γλυκαντικό που προέρχεται από την Στέβια δεν μεταβολίζεται από τον ανθρώπινο οργανισμό και δεν αποδίδει θερμίδες. Αντιθέτως η κοινή ζάχαρη περιέχει υδατάνθρακες και μας δίνει περίπου 20 θερμίδες σε κάθε κουταλάκι του γλυκού.  Αν, λοιπόν, την περιορίσομε και την αντικαταστήσουμε με γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό στέβια, μειώνουμε τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε χωρίς να στερούμαστε τη γλυκιά γεύση.

Φροντίζει το χαμόγελό μας

Δεν χαλάει τα δόντια κι έτσι δεν κινδυνεύουμε από τερηδόνα.

Είναι προϊόν φυσικής προέλευσης

Το γλυκαντικό Sweet & Balance είναι από εκχύλισμα του φυτού στέβια το οποίο είναι μία γλυκαντική ύλη φυσικής προέλευσης.

Συμβάλλει στον έλεγχο του βάρους μας

Πρόκειται για γλυκαντικό με σχεδόν μηδανικές θερμίδες (περίπου 2 θερμίδες για κάθε κουταλάκι του γλυκού αντί για 20 θερμίδες που αποδίδει η ζάχαρη). Επίσης έχει μηδενικούς σχεδόν υδατάνθρακες κάτι που το κάνει ιδανική επιλογή ακόμα για εκείνους που θέλουν να ελέγχουν το βάρος τους.

Είναι σύμμαχος των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη

Τα γλυκαντικά από το φυτό στέβια δίνουν τη δυνατότητα στα άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη να εντάξουν τη γλυκιά γεύση στη ζωή τους, καθώς  πρόκειται για προϊόντα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου που δεν επηρεάζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Η στέβια (Stevia rebaudiana) είναι ένα θαμνώδες φυτό που ανήκει στην οικογένεια Asteraceae και συγγενεύει με διάφορα άλλα φυτά και βότανα όπως το χαμομήλι, τη μαργαρίτα, τo χρυσάνθεμo, τον ηλίανθο, το εστραγκόν, το αντίδι, το μαρούλι. Η γλυκιά γεύση των φύλλων της είναι γνωστή εδώ και αιώνες στους αυτόχθονες της Ν. Αμερικής που τη χρησιμοποιούσαν ως φυσικό γλυκαντικό.

Πώς θα τη βρούμε

Πέρα από το φυτό, μπορούμε να βρούμε τη στέβια ως γλυκαντική ύλη σε επιτραπέζια γλυκαντικά σε μορφή σκόνης ή σε δισκία. Μπορούμε επίσης να τη βρούμε ως συστατικό που υποκαθιστά τη ζάχαρη σε πολλά προϊόντα όπως: Γλυκά/Επιδόρπια, Σοκολάτες, Παγωτά/Σιρόπια, Έτοιμα επιδόρπια ψυγείου, Δημητριακά/Mαρμελάδες/Ροφήματα