Υλικά

1 πακέτο μαργαρίνη

4 αυγά

1 βανίλια

2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη

1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι φαρίνα –

3/4 φλιτζάνι τσαγιού κακάο

1 κουταλιά της σούπας baking powder

1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό

2 κουταλιές σούπας κονιάκ (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο, προσθέστε τη ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια το κακάο. Ανακατέψτε καλά.

Ρίξτε το ζεστό νερό και ανακατέψτε πάλι καλά.

Από αυτό το μείγμα κρατήστε 1 φλιτζάνι του τσαγιού στην άκρη.

Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και ρίξτε τα στο μείγμα της κατσαρόλας.

Ανακατέψτε καλά με το σύρμα.

Στο τέλος, ρίξτε το αλεύρι και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Βουτυρώστε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους και αδειάστε το μείγμα.

Ψήστε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ακριβώς για 18 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί το θέλουμε μαλακό).

Μόλις το βγάλετε από τον φούρνο, το περιχύνετε με το μείγμα που είχατε κρατήσει στο φλιτζάνι.

Σερβίρεται ζεστή.

Δείτε επίσης: