‘Πού των γνώρισες’; ‘Το όνομά του το ξέρεις’; ‘Κι αν κολλήσεις τίποτα’; Οι γυναίκες που το τολμούσαν ήταν δακτυλοδεικτούμενες και τις κοιτούσες με αηδία, σαν να είχαν συνδυάσει πουά με animal print. Μετά η τάση έκανε τον κύκλο της, ήρθε στη μόδα ξανά η μονογαμία και τώρα δείχνει να επανέρχεται. Αυτό που έχει αλλάξει σήμερα είναι ότι υπάρχει μία απενοχοποίηση και ότι η γυναίκα που το κάνει δεν νιώθει ντροπή. Το συζητά με τις φίλες της διεξοδικά, το απολαμβάνει περισσότερο και δεν περιμένει το αγόρι να της τηλεφωνήσει την επόμενη μέρα.

Καλά όλα αυτά αλλά είναι το one night stand για όλους; Το σηκώνει ο οργανισμός σου το σεξ της μιας βραδιάς που δεν χωρούν συναισθήματα και πολλές οικειότητες; Μπορείς να δεις μόνο το σαρκικό και ηδονιστικό κομμάτι χωρίς να νιώσεις ένα βάρος; Θα μου πεις αν δεν το ζήσεις, πώς μπορείς να ξέρεις; Βαθιά μας όμως ξέρουμε τι άνθρωποι είμαστε και τι αντέχουμε. Από την άλλη, στατιστικά μιλώντας, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που δοκιμάζουν το one night stand σαν ένα stepping stone για να βρουν σύντροφο. Αφού δεν συνουσιαζόμαστε, ας περάσουμε καλά γιατί μπορεί να ερωτευτούμε στην πορεία, πού ξέρεις; Είναι μία πιθανότητα φυσικά, αλλά δεν μπορείς να ξεκινάς με αυτό το σκεπτικό γιατί θα απογοητευτείς (μάλλον).

Δεν είναι θέμα φύλου. Το βρήκαμε τώρα και βγάζουμε αναίσθητους τους άντρες επειδή νομίζουμε ότι δεν έχουν συναισθήματα και λειτουργούν μόνο σαρκικά. Αυτό δεν είναι θέμα φύλου αλλά θέμα ανθρώπου. Εννοείται ότι υπάρχουν άντρες που είναι τρομερά ευαίσθητοι και δεν θα έκαναν ποτέ σεξ της μιας βραδιάς γιατί θέλουν να κάνουν σεξ με οικειότητα και δεν τους ταιριάζει. Όπως αντίστοιχα υπάρχουν γυναίκες που μπορούν να λειτουργήσουν καθαρά σωματικά και δεν θέλουν να ‘τυλίξουν’ ή να γνωρίσουν τον έρωτα της ζωής τους. Το θέμα είναι να γνωρίζεις καλά τον εαυτό σου, τις ανάγκες του και να μην λογοκρίνεσαι (από εσένα). Κάθε φάση της ζωής μας είναι διαφορετική και μπορεί να βρεθείς να κάνεις πράγματα που κορόιδευες μέχρι πριν 2 χρόνια.