Μία νέα έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ βρήκε ότι οι μπαμπάδες που γυμνάζονταν πριν από τη σύλληψη του παιδιού τους επηρέαζαν θετικά τη μακροχρόνια υγεία του. Συγκεκριμένα, επηρεάζεται η μεταβολική υγεία του παιδιού έως και την ενήλικη ζωή του. Μερικοί από τους δείκτες που λαμβάνονται υπόψη είναι της γλυκόζης του μεταβολισμού, του μειωμένου βάρους και του λίπους.

Αυτό συμπέραναν οι ερευνητές ύστερα από πειράματα σε ποντίκια. Ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα αυτής της έρευνας είναι ότι η άσκηση του πατέρα επηρέαζε την υγεία του παιδιού του μέχρις ότου αυτό έφτανε σε ηλικία ενός έτους, που σε ανθρώπινα χρόνια είναι η μισή ζωή τους, τονίζει η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Laurie Goodyear. Οι απόγονοι των ποντικιών που ασκούνταν είχαν βελτιωμένη γλυκόζη του μεταβολισμού, μειωμένο βάρος και λίπος.

«Αποδεικνύεται ότι η άσκηση του πατέρα αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την υγεία του παιδιού» δηλώνει η δρ. Goodyear. Τέλος, οι ειδικοί συμφωνούν ότι χρειάζονται περισσότερες έρευνες, προκειμένου να βρεθεί ποιο είδος άσκησης είναι πιο ευεργετικό καθώς και για πόσο διάστημα πριν από τη σύλληψη.