Η ατμόσφαιρα ρομαντική, έχεις κάνει το αφρόλουτρό σου, έχεις αποτριχωθεί, έχεις προετοιμαστεί ψυχολογικά από το πρωί για να περάσεις μία αξέχαστη νύχτα με το αγόρι σου, ανάβεις κεριά, έχεις κάνει φασίνα, έχεις αλλάξει σεντόνια και ξεκινάτε. Κι εκεί που μέχρι σήμερα όλα ήταν οκ (μόνο οκ;) στον ερωτικό τομέα, άρχισες να αντιλαμβάνεσαι ότι προκειμένου να φτάσεις στο αποκορύφωμα της στιγμής, σε βοηθά να έχεις φαντασιώσεις στις οποίες δεν συμμετέχει το αγόρι σου. Κι έρχεσαι και διερωτάσαι. Είναι φυσιολογικό αυτό; Θεωρείται απιστία και πρέπει να νιώσεις ενοχές; Νιώθεις ότι οφείλεις να του μιλήσεις;

Ας το δούμε συνολικά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κομμάτι των φαντασιώσεων είναι πάρα πολύ φυσιολογικό μέρος της ερωτικής σου ζωής και περιλαμβάνει πληθώρα επιλογών. Έχεις σκεφτεί ότι το ίδιο ακριβώς μπορεί να συμβαίνει και στον ίδιο; Να φαντασιώνεται δηλαδή κάποια άλλη ενώ κάνετε σεξ και να το θεωρεί αυτονόητο; Υπάρχουν εκείνοι που προτείνουν ότι είναι καλό να μοιράζεστε κάθε φαντασίωση με το σύντροφό σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι λειτουργεί για όλους. Κάποια πράγματα είναι αρκετά προσωπικά και δεν χρειάζεται να μοιράζονται. Δεν υπογράφεις κάποιο συμβόλαιο που να λέει ότι υποχρεούσαι να μοιράζεσαι κάθε μύχια σκέψη σου και αυτό να σου προκαλεί ενοχή. Ούτε ο γάμος δεν σε υποχρεώνει.

Αν νιώθεις άβολα με αυτό, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι νιώθεις ότι είσαι μία άπιστη. Μπορεί να έχεις μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον όπου η υγιής σεξουαλικότητα καταπιέζεται και δεν είναι οκ να μιλάμε με άνεση. Μπορεί να πιστεύεις ότι ακόμα και το να κοιτάξεις κάποιον στο δρόμο είναι απιστία. Όλα εξαρτώνται από το πώς βλέπουμε γενικά τη ζωή και τις σχέσεις. Το μυαλό είναι ένα απέραντο οικόπεδο (συχνά ακατοίκητο) που παίζει διάφορα παιχνίδια και δεν ακολουθεί πάντα τις αποφάσεις σου. Μπορεί λοιπόν να ανακαλύψεις ότι είναι ένας πολύ σημαντικός τρόπος για να ερεθιστείς ή να ολοκληρώσεις και είναι οκ. Το πρώτο βήμα λοιπόν είναι να το αποδεχθείς ως μέρος του εαυτού σου και να μην αυτολογοκρίνεσαι.
Αν έχεις ένα σύντροφο που είναι ανοιχτός στο σεξ και στα καινούρια πράγματα ή έχετε μία σχέση που το επιτρέπει, θα μπορούσες να το συζητήσεις μαζί του και να ανακαλύψεις κι άλλες πτυχές μίας καλής ερωτικής ζωής. Αν δεν είσαι έτοιμη να μοιραστείς ή αν πιστεύεις ότι σε αυτήν τη φάση δεν θα καταλάβει, δεν χρειάζεται να συζητήσεις κάτι. Απλώς απόλαυσέ το. Αν πάλι είσαι με ένα αγόρι που αυτά τα θεωρεί απαράδεκτα και δεν κάθεται καν να ακούσει τι έχεις να πεις, αναθεώρησε με ποιο αγόρι είσαι και αν κάνει καλό στη σεξουαλική υγεία σου.