Μου αρέσει τόσο πολύ να ακούω για το συσχετισμό γυναίκας και συναισθήματος. Λες και οι άντρες είναι υπεράνω τέτοιων συναισθημάτων και Θεός φυλάξοι αν τους πούμε ευαίσθητους. Υπάρχει λοιπόν αυτή η πατροπαράδοτη και καθόλου αυστηρή προσέγγιση που λέει ότι οι γυναίκες χρειάζονται να νιώθουν πράγματα για να κάνουν σεξ με κάποιον ενώ οι άντρες βλέπουν απλά φως και μπαίνουν (το πιάσατε έτσι); Από τη στιγμή που λειτουργούν οργανικά, μπορούν να το κάνουν αδιακρίτως με κάθε γυναίκα ενώ τα θηλυκά χρειάζονται πρώτα εγκεφαλικό σεξ. Α, και το άλλο. Ότι όταν μία γυναίκα απιστήσει, έχει ήδη ‘φύγει’ από τη σχέση γιατί αφού απίστησε, σημαίνει ότι ερωτεύτηκε κιόλας.

Λοιπόν, ας πάρουμε τα πράγματα ένα ένα. Όλα τα παραπάνω ισχύουν. Αλλά όχι μέσα από φυλετική διάκριση. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη το εγκεφαλικό σεξ να προηγείται του σωματικού. Θέλουν πρώτα να ερωτευτούν ή έστω να νιώσουν πολύ δυνατά συναισθήματα για κάποιον προκειμένου να προχωρήσουν μαζί του στο κρεβάτι. Αλλά αυτό δεν είναι ένα γυναικείο χαρακτηριστικό. Θα εκπλαγείς, αλλά υπάρχουν αμέτρητοι άντρες που δεν θα έκαναν σεξ με οποιαδήποτε γυναίκα τους προέκυπτε και που μπορεί να νιώσουν εξίσου ευάλωτοι με εμάς στην κρεβατοκάμαρα αν δεν είναι σίγουροι για αυτό που πάνε να κάνουν.

Όπως είναι και αλήθεια ότι κάποιοι άνθρωποι δεν χρειάζονται τον παράγοντα συναίσθημα για να κάνουν απολαυστικό σεξ. Μία γυναίκα είναι σε θέση να διαχωρίσει τη σωματική έλξη από την αγάπη και μπορεί να γλεντήσει και στις δύο περιπτώσεις. Αυτό την κάνει λιγότερο ευαίσθητη από κάποια άλλη; Ενδεχομένως. Μπορεί όμως απλά να περάσει εξίσου καλά σε κάθε περίπτωση ή να ζήσει τη ζωή της με διαφορετικό τρόπο σε κάθε φάση της ζωής της. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της απιστίας. Ναι, κάποιες γυναίκες απιστούν όταν ερωτευτούν ένα νέο πρόσωπο. Υπάρχουν όμως και εκείνες που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό ή που ένιωσαν μία έλξη για ένα βράδυ και δεν καταπίεσαν αυτήν την ορμή.

Κάθε περίπτωση ανθρώπου είναι εντελώς διαφορετική και κάθε άνθρωπος μπορεί να λειτουργήσει εντελώς διαφορετικά σε άλλη φάση της ζωής του. Το να βάζουμε ταμπέλες στους εαυτούς μας και να διαιωνίζουμε τσιτάτα που δεν ανταποκρίνονταν ποτέ στην πραγματικότητα, είναι απλά μάταιο. To συναίσθημα είναι κάτι που υπάρχει μέσα σε όλους μας, απλώς το διαχειριζόμαστε όπως ξέρουμε και νομίζουμε. Ε ναι, υπάρχουν άντρες που θέλουν πρώτα να ερωτευτούν και μετά να κάνουν έρωτα όπως υπάρχουν γυναίκες που θέλουν να κάνουν άγριο σεξ με το αγόρι που τους γυάλισε στο μπαρ.