Κάθε συναίσθημα μας φορτίζει και είτε είναι θετικό, είτε αρνητικό έχει ένα αντίκτυπο στο σώμα μας. Η τέχνη του γραψίματος μας επιτρέπει σωματικά να απελευθερώσουμε μερική από τη φόρτιση, έτσι όπως απελευθερώνουμε την ένταση μέσα από τη σεξουαλική επαφή. Η παρακάτω άσκηση λειτουργεί απόλυτα όταν απλά γράφουμε και δεν σταματάμε αυτό που κάνουμε για να σκεφτούμε. Ξεχάστε τον τονισμό ή την καλλιγραφία. Μην νιώθετε καμία ενοχή για αυτά που εκφράζετε διότι θα πετάξετε τη σελίδα στο τέλος της άσκησης.

Οδηγίες:

  1. Πριν ξεκινήσετε, πάρτε ένα τετράδιο και μολύβι ή στυλό και βρείτε ένα ήσυχο μέρος όπου κανείς δεν θα σας διακόψει. Καθίστε αναπαυτικά και βάλτε χρονόμετρο για 12 λεπτά.
  2. Ανοίξτε το τετράδιο και απλά ξεκινήστε να γράφετε για αυτά που καταστρέφουν την ηρεμία σας. Μπορεί να είναι η δουλειά, τα έξοδα, οι διαπροσωπικές σχέσεις ή υγεία σας. Μην το σκέφτεστε πολύ.
  3. Όταν περάσουν τα 12 λεπτά, σταματήστε το γράψιμο. Απλά πάρτε τις σελίδες και σκίστε τις σε πολύ μικρά κομμάτια ή ακόμα καλύτερα, κάψτε τις με αναπτήρα αλλά προσεκτικά.

Τι να θυμάστε: όταν τελειώσετε αυτό που γράφετε, μην το διαβάζετε. Έτσι θα γεμίσετε με περισσότερη αρνητική ενέργεια. Μην το κάνετε σε υπολογιστή ή ηλεκτρονική συσκευή. Η σωματική ενέργεια που καταβάλετε μέσα από το γράψιμο σας επιτρέπει να ξεφορτωθείτε την αρνητικότητα που νιώθετε. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσες κακές και προσβλητικές λέξεις θέλετε, αλλά ποτέ μην τις απευθύνετε προς τον εαυτό σας. Έχετε κάθε δικαίωμα να νιώθετε όπως νιώθετε, επομένως να είστε ευγενική με εσάς την ίδια.