Τον γνώρισες στη δουλειά, στην ουρά του ΙΚΑ, σε ένα παντοπωλείο, στη βάφτιση του ανιψιού σου, μέσα από προξενιό φίλων. Υπάρχει ένα αμοιβαίο ενδιαφέρον αλλά δεν είσαι ακόμα σίγουρη για το τι υπάρχει ακριβώς. Είσαι στο μεταίχμιο. Σε αυτό το ενδιάμεσο στάδιο που υπάρχει μία φλόγα αλλά δεν έχετε φτάσει στο πρώτο ραντεβού (ή επαφή). Πώς θα γίνει να του στείλεις εσύ ένα μήνυμα, να δείξεις το ενδιαφέρον σου αλλά να μην γίνεις και ρεντίκολο;

  • Ξέχνα τα social media. Το πιο εύκολο πράγμα που κάνουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι να στέλνουν στο messenger ή στο τσατ του ινσταγκραμ. Θέλεις να είσαι κι εσύ μία από τα ίδια; Όχι. Μάθε το κινητό του, σε περίπτωση που δεν το έχεις ήδη, και στείλτου ένα κλασικό πατροπαράδοτο μήνυμα.
  • Διάλεξε σωστή ώρα. Αποκλείουμε σίγουρα το πολύ πρωί και το πολύ βράδυ. Αν στείλεις 9 το πρωί, δείχνεις ότι δεν κοιμήθηκες όλη νύχτα επειδή τον σκεφτόσουν. Ή ότι πήγες εκκλησία. Αν του στείλεις πάρα πολύ αργά το βράδυ, μπορεί να σκεφτεί ότι θέλεις να κάνεις σεξ απεγνωσμένα. Το οποίο δεν είναι κακό, αλλά ας μην κάνουμε ακόμα βιαστικές κινήσεις.
  • Σε παρακαλώ, μην βάλεις emoticons αν δεν είσαι κάτω των 22 (και πολύ λέω) ούτε πολλά αποσιωπητικά. Για κάποιο λόγο, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που νομίζουν ότι αφήνουν υπονοούμενο με τις τρεις τελείες και ότι εσύ θα ψυχανεμιστείς τι θέλουν να πουν. Σαν τον πατέρα μου στο viber. Ας αφήσουμε τα υπονοούμενα και ας μιλήσουμε ξεκάθαρα παιδιά.
  • Κάνε μία πρόταση αλλά όχι τύπου ‘θα πάμε εκεί αύριο’; Μίλα για ένα μέρος που σου αρέσει πολύ και πηγαίνεις συχνά με τους φίλους σου και έχει τέλειο κοκτέιλ, αλλά μην το προτείνεις αμέσως. Ή πιάσου από κάτι συγκεκριμένο που σου ανέφερε για να δείξεις ότι δίνεις προσοχή στη λεπτομέρεια.
  • Στείλε μόνο ένα μήνυμα και μην τον πρήξεις με τηλέφωνα ή άλλα μηνύματα ‘γιατί δεν απαντάς’, ‘πέρασε μία ώρα’, πού είσαι’;;;;; Κοινώς, κάνε υπομονή μέχρι να τσιμπήσει το δόλωμα και μην υστεριάζεις.