Μία έρευνα που έγινε σε 2.066 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο από το BBC Radio 5 Live, βρήκε ότι το άγχος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην κρεβατοκάμαρα ενός ζευγαριού με το 45% των συμμετεχόντων να συμφωνεί. Ακολουθεί η σωματική υγεία με 32%, τα προβλήματα στην ψυχική υγεία με 26%, η απόκτηση παιδιών με 20% και η δουλειά, με ποσοστό 18%. Η παρακολούθηση ερωτικών ταινιών έχει αρνητικό αντίκτυπο στο 12% των ερωτηθέντων.

Συνολικά, οι μισοί άντρες της έρευνας δήλωσαν ότι είναι χαρούμενοι με τη σεξουαλική ζωή τους ενώ οι γυναίκες έφτασαν στο 53%. Το 58% νιώθει αυτοπεποίθηση για τις ερωτικές του επιδόσεις αλλά το 38% των ανδρών και το ¼ των γυναικών δήλωσε έλλειψη ικανοποίησης. Ένα κλασικό θέμα που προέκυψε και εδώ είναι η διαφορά των ανδρών και γυναικών ως προς το πώς βλέπουν την απιστία και τα προκαταρκτικά.

Οι γυναίκες θεωρούν πολύ σημαντικά τα φιλιά και τα προκαταρκτικά ενώ οι άντρες θέλουν να περνούν κατευθείαν στη σεξουαλική επαφή. Επίσης, οι γυναίκες πιστεύουν ότι το φιλί με άλλον ή το διαδικτυακό σεξ θεωρούνται απιστία ενώ μόνο οι μισοί άντρες δείχνουν σαν συμφωνούν με αυτήν την άποψη. Οι στατιστικές υποστηρίζουν ότι το 74% των Βρετανών έχει νιώσει στρες ή δυσκολία στο να αντεπεξέλθει την περασμένη χρονιά, με τις γυναίκες να υποφέρουν περισσότερο, να αγχώνονται και συνεπώς, να σκοτώνουν τη λίμπιντό τους.