Υλικά για 4 μερίδες

3 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες και χωρίς σπόρους

1 φλ. αλεύρι

1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. ρίγανη, ξερή

Αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αφήστε για μισή ώρα τις ντομάτες στο σουρωτήρι να στραγγίξουν. Ζυμώστε τις σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αν το μείγμα σάς φαίνεται πολύ υγρό, προσθέστε λίγο αλεύρι. Στόχος είναι να έχετε ένα πηκτό μείγμα. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Πάρτε κουταλιές από το μείγμα και τοποθετήστε τις αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Τηγανίστε μέχρι οι ντοματοκεφτέδες να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Ακουμπήστε τους σε ένα πιάτο στο οποίο έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας και σερβίρετε.