Κάθε φορά που πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ κοιτάζετε τη συσκευασία κάθε τροφίμου για να δείτε πόσες θερμίδες περιέχει; Έχετε ειδική εφαρμογή στο κινητό σας, η οποία υπολογίζει με ακρίβεια τις θερμίδες που καταναλώνετε καθημερινά; Καταρχάς, να σας ενημερώσουμε ότι είστε κάπως υπερβολική, κατά δεύτερον, ότι αυτή σας η συνήθεια, στην πραγματικότητα δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στη δίαιτά σας όσο νομίζετε.

Καλό θα ήταν να σταματήσετε να δίνετε τόσο μεγάλη σημασία στις θερμίδες που περιέχει το κάθε τρόφιμο και να αρχίσετε να ελέγχετε πιο βασικά στοιχεία του, όπως το λίπος.

Οι θερμίδες δεν είναι το πιο σημαντικό στοιχείο μιας τροφής, αλλά αυτό που έχει πράγματι σημασία είναι η διατροφική της άξια και η ποιότητά της.

Για παράδειγμα, διαφορετικά θα διαχειριστεί ο οργανισμός σας 200 θερμίδες που προέρχονται από λαχανικά και διαφορετικά 200 θερμίδες που προέρχονται από πατατάκια. Όπως ξέρετε, δε σας προσφέρουν όλες οι τροφές τα ίδια οφέλη και σκοπός σας πρέπει να είναι να τρέφεστε όσο το δυνατόν πιο υγιεινά μπορείτε, έτσι ώστε να προσφέρετε στον οργανισμό σας όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για λειτουργεί σωστά.

Επομένως, σταματήστε θα δίνετε τόσο μεγάλη βαρύτητα στον υπολογισμό των θερμίδων και εστιάστε στο λίπος, τη ζάχαρη και τους υδατάνθρακες που αναγράφονται στις ετικέτες των τροφίμων.