Ακόμη και αν δεν έχετε εκ φύσεως λαμπερή επιδερμίδα -μην ανησυχείτε, δεν είστε η μόνη- μπορείτε να την αποκτήσετε. Όχι, το μυστικό δε βρίσκεται στα ακριβά προϊόντα ή στις περίπλοκες τεχνικές μακιγιάζ, αλλά σε μια απλή στρατηγική: καθιερώστε την περιποίηση του δέρματός σας ως το πρώτο βήμα πριν το μακιγιάζ σας.

Με όποιον ειδικό και αν μιλήσετε θα σας πει ότι ο καλύτερος τρόπος να εξασφαλίσετε ένα άψογο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σας είναι να δημιουργήσετε μία υγιή βάση για το foundation και το κονσίλερ σας.

Ενώ τα τελευταία χρόνια οι makeup bloggers προτείνουν να εφαρμόζετε ένα primer πριν το μέικ απ σας, πολλοί επαγγελματίες makeup artists διαφωνούν, καθώς το primer επηρεάζει την εφαρμογή του foundation. Για αυτόν τον λόγο, προτιμούν να εφαρμόζουν μια ενυδατική κρέμα προσώπου για να προετοιμάσουν την επιδερμίδα των πελατών τους.

Μια άλλη επιλογή είναι η απολέπιση πριν την εφαρμογή της ενυδατικής σας κρέμας και του foundation. Άλλωστε, δε θέλετε να απλώσετε τα προϊόντα μακιγιάζ σε νεκρά δερματικά κύτταρα. Ωστόσο, αν επιλέξετε αυτή τη λύση, μην παραλείπετε την αντηλιακή σας κρέμα, καθώς η απολέπιση κάνει το δέρμα φωτοευαίσθητο.

Δοκιμάστε, λοιπόν, τις συμβουλές μας και το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί!