Χρύσα Παραδείση

500 απλές, νόστιμες και πάνω απ’ όλα αγνές συνταγές για το οικογενειακό μας τραπέζι.

Η κουζίνα της «μαμάς» σε μία μοντέρνα έκδοση.

Από την κορυφαία Ελληνίδα μαγείρισσα όλων των εποχών: Χρύσα Παραδείση

H Χρύσα Παραδείση συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες Ελληνίδες δημιουργούς μαγειρικών και ζαχαροπλαστικών συνταγών. Γεννήθηκε στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας το 1910 και ασχολήθηκε με τη μαγειρική από τη δεκαετία του 1940 μέχρι και το 1987. Ταξίδεψε σε πολυάριθμους προορισμούς, σε Ελλάδα και εξωτερικό, για τη συλλογή γαστρονομικού υλικού. Η επιτυχία της οφείλεται στις συνταγές που διακρίνονται για τη σαφήνεια, την απλότητα, την ευκολία στην εφαρμογή τους και βασίζονται στην υγιεινή διατροφή. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με εφημερίδες, γυναικεία περιοδικά αλλά και το ραδιόφωνο, παρουσιάζοντας εκπομπές γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Τα βιβλία της έχουν κυκλοφορήσει, μεταξύ άλλων χωρών, στην Αμερική, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.

Μαζί,

Σκέψεις για τη χρονιά που έρχεται

Άρθρα πολιτικών, ιστορικών και οικονομολόγων που εξασφάλισαν σε αποκλειστικότητα «ΤΑ ΝΕΑ», από το project «Syndicate», για τα σημαντικότερα γεγονότα του 2018 και τις τάσεις της νέας χρονιάς.

Δείτε επίσης: