Κάθε μέρα διαβάζουμε σχετικά με νέες διατροφικές συνήθειες και μόδες, για μοντέρνα προγράμματα γυμναστικής, που διασημότητες και διατροφολόγοι «ορκίζονται» για την αποτελεσματικότητά τους. Συχνά όμως, οι συμβουλές είναι είτε αδύνατο να τηρηθούν είτε απλώς λάθος.

Όχι αυτή τη φορά. Η σύμβουλος του Πανεπιστημίου της Κολούμπια και διάσημη διατροφολόγος Dana James μοιράστηκε πρόσφατα ένα εκπληκτικό κόλπο που πραγματικά βοηθά τους ανθρώπους να χάσουν βάρος: η ομιλία.

View this post on Instagram

A post shared by danajames (@danajames) on

«Ο λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να χάσετε τα τελευταία πέντε κιλά ίσως να οφείλεται στα καταπιεσμένα σας συναισθήματα και όχι στη διατροφή σας ή στην προπόνησή σας», λέει η James.

Σύμφωνα με την James, που συνεργάζεται με διασημότητες του Hollywood, όπως η Margot Robbie, η απώλεια βάρους δεν έχει να κάνει μόνο με τον περιορισμό του φαγητού και τη γυμναστική.

Όταν οι πελάτες της παίρνουν απροσδόκητα βάρος, τους ρωτάει: «Υπάρχει κάτι που δεν εκφράζετε;». Η James υποστηρίζει ότι το να εξωτερικεύετε τα συναισθήματά σας γράφοντάς τα σε ένα χαρτί ή συζητώντας τα με έναν αξιόπιστο φίλο είναι μια αποτελεσματική τεχνική απώλειας βάρους που έχει αγνοηθεί επειδή τα συναισθήματα δεν είναι ποσοτικά μετρήσιμα.

H James εξήγησε ότι αυτή η θεωρία υποστηρίζεται στην πραγματικότητα από την επιστήμη. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε μια μελέτη που έδειξε ότι το 75% των υπέρβαρων ατόμων που είναι σε αναμονή για χειρουργείο παχυσαρκίας είχε υποστεί τραύματα παιδικής ηλικίας.

Εκφράστε, λοιπόν, τα συναισθήματά σας όχι μόνο για την ψυχική, αλλά και για τη σωματική σας υγεία!