Υλικά για 8 φραντζολάκια

3 φλιτζάνια αλεύρι

2 κουταλιές ξηρή μαγιά

1½ κουταλιά βούτυρο

1/4 φλιτζάνι νερό

½ φλιτζάνι γιαούρτι

1 κουταλάκι ζάχαρη

1 κουταλάκι αλάτι

2 αυγά

200 γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο ή παρμεζάνα

1½ κουταλάκι γάλα

½ αυγό χτυπημένο

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε 2 φλιτζάνια αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το νερό με το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το γιαούρτι το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

2. Μόλις κρυώσει, το ρίχνετε στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τα αυγά, το τυρί και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και σφιχτή.

3. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια δουλεύετε τη ζύμη επί 10’ μέχρι να γίνει ελαστική. Τη βάζετε σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μία ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

4. Στη συνέχεια τη χωρίζετε σε ίσα κομμάτια και πλάθετε στρογγυλά ψωμάκια. Τα βάζετε σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει χαρτί ψησίματος, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε άλλη μία ώρα σε ζεστό μέρος να ξαναφουσκώσουν.

5. Χτυπάτε μαζί το αυγό με το γάλα, αλείφετε τα ψωμάκια, τα πασπαλίζετε με λίγο τυρί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C επί 30 περίπου λεπτά.