Μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι μπαμπάδες απολαμβάνουν περισσότερο το να είναι γονείς, πράγμα που δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη. Ανέφεραν ότι νιώθουν μεγαλύτερα θετικά συναισθήματα και λιγότερο καθημερινούς προβληματισμούς από τις μαμάδες. Αυτό οφείλεται στο ότι είναι πιο πιθανό να παίξουν με τα παιδιά τους όταν τα φροντίζουν.

18.000 ζευγάρια συμμετείχαν στην έρευνα και αν και γνωρίζουμε ότι οι μπαμπάδες απέχουν σαν νοοτροπία από τις προηγούμενες γενιές, η πλειοψηφία των ευθυνών αναλογεί ακόμα στις γυναίκες. Οι δουλειές του σπιτιού, η πρακτική φροντίδα του παιδιού, η δουλειά και το συναισθηματικό βάρος του να λειτουργούν όλα σωστά, κάνει τις μαμάδες λιγότερο ενθουσιώδεις.

Τι προτείνουν οι ερευνητές ως τρόπο επίλυσης του προβλήματος; Οι γονείς θα έπρεπε να προσπαθούν να παίζουν περισσότερο με τα παιδιά τους, ειδικά οι μαμάδες. Όσο δύσκολο και αν ακούγεται, αναλογιστείτε ότι 15 λεπτά διασκέδασης με το παιδί κάνουν τον εγκέφαλο και των δύο πιο χαρούμενο από το να αγχωνόμαστε για το αν βάλαμε πλυντήριο ή αν σιδερώσαμε όλα τα ρούχα. Η αλήθεια είναι ότι τα ρούχα θα είναι πάντα εκεί, σε αντίθεση με τα παιδιά που μεγαλώνουν γρήγορα και έχουν ανάγκη τόσο τη φροντίδα, όσο και τη χαρούμενη πλευρά της μαμάς τους.