Πολλοί από εμάς πηγαίνουμε γυμναστήριο, για καθημερινό τρέξιμο ή επιλέγουμε τη hot yoga που μας κάνει να ιδρώνουμε σε απελπιστικό βαθμό. Και ενώ δεν συνηθίζουμε να μυρίζουμε άσχημα, το κλασικό πλύσιμο του πλυντηρίου μπορεί να μην είναι όσο αποτελεσματικό θα θέλαμε. Είναι επίσης σημαντικός και ο τρόπος που τακτοποιούμε τα ρούχα μας. Αν κλείνουμε το ήδη λερωμένο ρούχο σε ένα ντουλάπι ή στην τσάντα, τότε θα έχουμε ακόμα πιο δυσάρεστη μυρωδιά.

Ένα επιπλέον στοιχείο είναι η ποιότητα του ρούχου που φοράμε και κατά πόσο επιτρέπει στο δέρμα και τους πόρους του να αναπνέει. Ποια είναι όμως τα μικρά μυστικά που αγνοούμε έτσι ώστε να έχουμε φρέσκα ρούχα που ευωδιάζουν;

  • Γυρίστε τα ρούχα μέσω έξω, αφού ο ιδρώτας, τα έλαια και τα βακτήρια έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα
  • Πάντα μυρίστε τα πριν τα βάλετε στο πλυντήριο ώστε να μην τα μπλέξετε με πιο καθαρά ρούχα και μεταφέρετε παντού τη μυρωδιά.
  • Πλύντε τα ρούχα όσο πιο σύντομα μπορείτε αφού τα βγάλετε
  • Βάλτε τα ιδρωμένα ρούχα να αεριστούν αμέσως μετά την άσκηση
  • Μην χρησιμοποιείτε περισσότερη ποσότητα απορρυπαντικού από την προτεινόμενη

Η καλύτερη φυσική μέθοδος είναι η μαγειρική σόδα. Είναι γνωστό καθαριστικό, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη. Προσθέστε ένα φλιτζάνι, μαζί με το απορρυπαντικό και θα δείτε ότι δεν θα μυρίζει τόσο άσχημα την επόμενη φορά που θα το ξαναχρησιμοποιήσετε. Ένα άλλο έξυπνο tip είναι να προ-πλύνετε τα ρούχα στο πλυντήριο με κρύο νερό και 1 φλιτζάνι ξύδι. Μετά πλένετε κανονικά με ζεστό νερό και απορρυπαντικό.