1. Αν είστε κρυωμένοι, διαλύστε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμαριού σε 20 ml αμυγδαλέλαιο ή ηλιέλαιο και κάντε με αυτό εντριβές στο θώρακα 2 φορές την ημέρα. Γρήγορα θα νιώσετε πολύ καλύτερα. Δεν ενδείκνυται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

2. Ο κουρκουμάς σε συνδυασμό με το τζίντζερ είναι ένα από τα φαρμακευτικά ντουέτα της φύσης. Αν θέλετε λοιπόν να αναρρώσετε γρήγορα από ένα κρυολόγημα, βράστε μία κούπα νερό με 1/2 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ και 1/2 κουταλάκι σκόνη κουρκουμά. Μόλις βράσει, κατεβάστε το από τη φωτιά και αφήστε το 10 λεπτά να απελευθερώσει τις ουσίες του. Σουρώστε το,προσθέστε του μέλι και λεμόνι και πιείτε το πριν κρυώσει.

3. Κλασική αλλά πάντα αποτελεσματική συνταγή είναι το μέλι με το λεμόνι για το βήχα. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνετε το χυμό ενός λεμονιού και 2 κουταλάκι μέλι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί το μέλι και το πίνετε σε δύο δόσεις μέσα στην ημέρα. Το μέλι δρα ως μαλακτικό στο λαιμό και έτσι μαλακώνει το βήχα, ενώ το λεμόνι διαθέτει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.