1. Keto. Δεν αποτελεί έκπληξη που είναι στην κορυφή της λίστας. Τα υψηλά λίπη, η μέτρια πρωτεΐνη και οι λίγοι υδατάνθρακες έχουν ως στόχο να φέρουν το σώμα στην κατάσταση της κέτωσης, όπου καίμε ενέργεια μέσα από το λίπος και όχι τους υδατάνθρακες, χάνοντας βάρος με αυτόν τον τρόπο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αποφεύγουμε το ψωμί, τις πατάτες και τις μπανάνες ενώ τρώμε τυρί, αβοκάντο και μπέικον.
  2. Dubrow. Πρόκειται για περιοδική νηστεία που έχει 3 διαφορετικές φάσεις και περιλαμβάνει λίγες μέρες σκληρής δίαιτας όπου τρώμε μία φορά μέσα στη μέρα, ακολουθεί πιο ισορροπημένη διατροφή και ολοκληρώνεται με πρόγραμμα διατήρησης των κιλών.
  3. Noom. Στην πραγματικότητα, ξεκίνησε από μία εφαρμογή που σου λέει ακριβώς τι πρέπει να τρως και πόσο να ασκείσαι. Το καλύτερο όμως είναι ότι σε ενημερώνει και για τα αίτια πίσω από κάθε επιλογή που κάνει καλό στην υγεία σου. Σκοπός είναι να πούμε αντίο στις κακές συνήθειες και να υιοθετήσουμε καλές που οδηγούν στην απώλεια βάρους.
  4. Του σαρκοφάγου. Είναι όπως ακούγεται. Τρώμε μόνο κρέας και δεν περιλαμβάνονται ούτε υδατάνθρακες, αλλά ούτε φρούτα και λαχανικά. Οι ειδικοί φυσικά εκτιμούν ότι είναι η συνταγή της καταστροφής. Το κρέας δεν επαρκεί για να πάρουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε και φυσικά δεν υπάρχει καμία έρευνα πάνω στα μακροχρόνια αποτελέσματα μίας δίαιτας όπου τρεφόμαστε μόνο με κρέας.
  5. Μεσογειακή. Η κλασική και αγαπημένη διατροφή που βασίζεται στην ελληνική και ιταλική κουζίνα. Οι έρευνες την υποστηρίζουν γιατί αποδεικνύεται ότι όταν οι άνθρωποι τρώνε πολλά φρούτα, λαχανικά, ψάρι και προϊόντα ολικής άλεσης, διατηρούν υγιές βάρος και μειώνουν το ρίσκο καρδιακών νόσων, κατάθλιψης και άνοιας.