Όλες θα θέλαμε να είμαστε από εκείνες τις γυναίκες που δεν έχουν ποτέ λιγούρες για κάτι γλυκό και ικανοποιούνται τρώγοντας φρούτα με γιαούρτι. Ωστόσο, η ανάγκη μας για γλυκά είναι πραγματική και δε γίνεται να καταπιέζουμε συνεχώς την επιθυμία μας.

Επειδή βέβαια γνωρίζουμε ότι η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης είναι επιβλαβής για τον οργανισμό μας (και τη σιλουέτα μας), καλό είναι να βρίσκουμε τρόπους να ελαχιστοποιούμε τη ζημιά που μας προκαλεί, περιορίζοντας τις φορές που τρώμε γλυκά ή/και επιλέγοντας πιο υγιεινές γλυκές τροφές.

Πότε είναι όμως η καλύτερη ώρα για να απολαύσουμε το γλυκό μας;

Η καλύτερη ώρα, λοιπόν, να φάμε το γλυκό μας είναι μετά το μεσημεριανό μας γεύμα, αφού αν ενδώσουμε τις απογευματινές ώρες, θα έχουμε την ευκαιρία να κάψουμε τις περιττές θερμίδες κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.

Ιδανικά, φάτε το γλυκό σας μία ώρα μετά το μεσημεριανό γεύμα σας.

Αν φάτε γλυκό αμέσως μετά το γεύμα σας, θα φουσκώσετε και θα νιώσετε άβολα. Από την άλλη, δε θέλετε να φάτε γλυκό με άδειο στομάχι, αφού σε αυτήν την περίπτωση το σώμα σας θα το απορροφήσει γρηγορότερα και θα προκληθεί μεγαλύτερη αύξηση του σακχάρου στο αίμα και στη συνέχεια μεγαλύτερη πτώση.

Τρώγοντας επιδόρπιο μετά από ένα ισορροπημένο γεύμα επιτρέπεται στα θρεπτικά συστατικά του γεύματος να σταθεροποιήσουν τα επίπεδα σακχάρου από τα γλυκά.

Από ψυχολογική άποψη, επίσης είναι καλύτερα να φάτε το γλυκό σας μετά το γεύμα σας. Όταν τρώτε γλυκό μετά το μεσημεριανό σας, αισθάνεστε ότι είχατε ένα ολοκληρωμένο γεύμα και έτσι είναι λιγότερο πιθανό να θελήσετε παχυντικά σνακ στη συνέχεια.

Άλλοι τρόποι να απολαύσετε το γλυκό σας, χωρίς να δείτε το νούμερο στη ζυγαριά σας να ανεβαίνει:

  • Κινηθείτε μετά την κατανάλωσή του, ακόμη κι αν περπατήσετε για δέκα λεπτά
  • Πιείτε νερό πριν την κατανάλωσή του, έτσι ώστε να μην το παρακάνετε
  • Περιοριστείτε σε μία μερίδα

Το τι τρώτε παίζει επίσης σημαντικό ρόλο

Η μαύρη σοκολάτα σε συνδυασμό με ένα φλιτζάνι τσάι είναι το ιδανικό επιδόρπιο. Το τσάι θα σας βοηθήσει να απολαύσετε την ώρα του γλυκού και θα περιορίσει την όρεξή σας. Άλλωστε, τις περισσότερες φορές θέλουμε κάτι γλυκό μετά το γεύμα μας για να αλλάξουμε τη γεύση μας.

Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με ένα αφέψημα μέντας ή τσάι. Σίγουρα, δεν έχει τη γεύση ενός σουφλέ σοκολάτας ή μιας σοκολατίνας, αλλά αν το δοκιμάσετε μερικές φορές, θα δείτε μεγάλη διαφορά στην επιθυμία σας για γλυκό!