Κάποτε o Joseph Pilates, ο εμπνευστής του pilates, είχε δηλώσει ότι ο «μοντέρνος» τρόπος ζωής, η κακή στάση σώματος και η ατελής αναπνοή είναι οι κύριοι ένοχοι για την κακή υγεία. «Αποκτώντας ένα δυνατό Κεντρο και σωστή αναπνοή αποβάλεις τις τοξίνες δεν αρρωσταίνεις,δεν παθαίνεις κήλες, πόνους στον αυχένα και τις αρθρώσεις». Έτσι εφηύρε την ομώνυμη μέθοδο με ισομετρικές ασκήσεις ενδυνάμωσης, ισορροπίας και ελαστικότητας που διατηρεί το σώμα σε άριστη φυσική κατάσταση, διορθώνει τα μυοσκελετικά προβλήματα και βελτιώνει τη συνολική υγεία.

Η διάσημη μέθοδος είναι παγκοσμίως δημοφιλής, έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς και εκατομμύρια άνθρωποι απολαμβάνουν τα οφέλη της. Ωστόσο επειδή υπάρχουν «pilates» και pilates, καλό είναι να ψάχνουμε τους κατάλληλους δασκάλους και να μην απευθυνόμαστε σε εκπαιδευτές αμφιβόλου ποιότητας. Η κατάλληλη εκπαίδευση των δασκάλων pilates είναι επιβεβλημένη.

Τα οφέλη του pilates

Η μέθοδος απευθύνεται σε όλους, γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας. Είναι ιδανική ιδιαίτερα σε όσους αντιμετωπίζουν ευπάθεια στη σπονδυλική στήλη. Μάλιστα το συστήνουν και οι γιατροί, καθώς γυμνάζει χωρίς να τραυματίζει.

* Επιμηκύνει τους μύες, τα άκρα και τη σπονδυλική στήλη

* Αποφορτίζει τις αρθρώσεις

* Βελτιώνει την στάση σώματος

* Αυξάνει την αντοχή, την ελαστικότητα και τον συντονισμό

* Τονώνει την ενέργεια

* Βελτιώνει τη σωστή αναπνοή

Polestar: H εξέλιξη στο pilates

To 1992 δυο ειδικοί, ο Dr. Brent Anderson και η Εlizabeth Larkam πηγαίνουν το pilates ένα βήμα παραπέρα, εισάγοντας στη μέθοδο όλες τις τελευταίες ανακαλύψεις των ιατρικών επιστημών για το ανθρώπινο σώμα καθώς και τις καινούριες γνώσεις φυσικοθεραπείας, οστεοπαθητικής και της μεθόδου Feldenkrais.

Με άλλα λόγια, το Polestar pilates μαθαίνει πώς μπορούμε να «ξανακερδίσουμε» το σώμα μας μέσα από «ευφυείς κινησιολογικές εμπειρίες» αλλά και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε και άλλους.

Πιστοποιημένοι εκπαιδευτές pilates

Σήμερα το Polestar αναγνωρίζεται διεθνώς ως η αιχμή της εξέλιξης του pilates. Από τα εκπαιδευτικά προγράμματά του βγαίνουν υψηλά καταρτισμένοι επαγγελματίες του pilates και αναγνωρίζονται από τον μοναδικό διεθνώς αποδεκτό παγκόσμιο Οργανισμό Πιστοποιήσεων Pilates Method Αlliance (PMA). Ο Οργανισμός έχει ιδρυθεί για να παρέχει μια βάση για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και την καλώς εννοούμενη προστασία του επαγγέλματος.

Ο Dr. Brent Anderson | PhD, PT, OCS, PMS-CT

Polestar Pilates Greece

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Polestar πραγματοποιούνται πλέον και στην Ελλάδα από τον Μάιο του 2018. «Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε την ελληνική κοινότητα του Polestar και να διαδώσουμε την καταπληκτική αυτή μέθοδο άσκησης και επανεκπαίδευσης του σώματος στη χώρα μας. Να δώσουμε «μια δυνατότητα» στην καλύτερη δυνατή ποιότητα για τη σωματική και γενικότερη υγεία στον κάθε ασκούμενο» αναφέρει χαρακτηριστικά η διευθύντρια του ελληνικού γραφείου και εκπαιδεύτρια pilates, Αθηνά Δανιήλ. Περισσότερες πληροφορίες στο www.polestarpilates.gr

THE  POLESTAR EXPERIENCE GREECE

Ένα μοναδικό διήμερο σεμινάριο Polestar Pilates που θα κάνει τη διαφορά σε σας και στους άλλους.

Πότε: 16-17 Μαρτίου 2019

Πού: Στο Hub (Αλκμήνης 5, Γκάζι)

Μέσα σε ένα περιβάλλον ευνοϊκό για τη Θεραπεία, την Αυτοπαρατήρηση, την Προσωπική Ανακάλυψη και τη Βιωματική Μάθηση, θα μάθουμε πώς μπορούμε να «ξανακερδίσουμε» το σώμα μας και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε και άλλους σ’ αυτό.

Μέσα από 8 ειδικά σχεδιασμένες ενότητες θα μας δοθεί η δυνατότητα:

* Να αξιολογήσουμε και να εμβαθύνουμε τις γνώσεις, τις τεχνικές και την εμπειρία μας στην κίνηση.

* Να βελτιώσουμε τη λειτουργικότητα ενός σώματος  -σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκεται- μέσω του Polestar.

* Να μάθουμε να προσφέρουμε χαρά και φρεσκάδα στο σύστημά μας και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής σας συνολικά.

Το διήμερο αποτελείται από διαλέξεις, διαδραστικές συζητήσεις, workshops και masterclasses, με ξεναγό τον ιδρυτή, πρόεδρο και δημιουργό του Polestar Pilates, Dr. Brent Anderson.

Το σεμινάριο δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτές Pilates και τους επαγγελματίες Υγείας και Κίνησης αλλά οποιονδήποτε ασχολείται και αγαπά την κίνηση και ενδιαφέρεται για τη βελτίωση της υγείας του συνολικά.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα και κρατήσεις θέσεων εδώ.

Σημείωμα:

Ο Dr. Brent Anderson θα δώσει επίσης Εισαγωγική Ανοιχτή Διάλεξη με Ελεύθερη Είσοδο στο «Σεράφειο» του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 160, την Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Για να κλείσετε θέσεις, μπείτε εδώ.