Υλικά για 8 μερίδες

Για τη βάση

2 φλιτζάνια αλεύρι

4 κουταλιές παρμεζάνα

1/2 κουταλάκι αλάτι

130 γρ. βούτυρο πα­γω­μένο (από το ψυγείο)

2 κρόκους αυγών

Λίγο πιπέρι

Για τη γέμιση

2 κουταλιές ελαιόλαδο

400 γρ. μανιτάρια στρογγυλά

400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

1 μικρό ξερό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

3 κουταλιές κονιάκ

1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

3 αυγά

4-5 φέτες προσούτο ψιλοκομμένο

2/3 από ένα κεσεδάκι γιαούρτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε τη βάση, κόβετε το βούτυρο σε κομματάκια και τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι, ανακατεύοντάς τα με τα δάχτυλα. Στη συνέχεια, βάζετε τους 2 κρόκους με 4-5 κουταλιές κρύο νερό και τα ανακατεύετε ελαφρά, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, δουλεύετε πάλι το μείγμα και το απλώνετε σε βουτυρωμένο ταψί. Με πιρούνι, τρυπάτε τη βάση και τη βάζετε στην κατάψυξη, μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος. Έπειτα ψήνετε στους 190° C για 15΄.

Για να φτιάξετε τη γέμιση, σοτάρετε τα μανιτάρια χοντροκομμένα και το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Όταν «πιουν» τα υγρά, προσθέτετε το κονιάκ και κατεβάζετε από τη φωτιά. Στη συνέχεια, βάζετε το τυρί, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και τα μανιτάρια. Ρίχνετε το πιπέρι και το γιαούρτι και ανακατεύετε. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει, την απλώνετε πάνω στη ζύμη και ψήνετε την πίτα στους 190° C για 35΄.