Χρύσα Παραδείση

Μία σπάνια έκδοση που δεν κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία!

68 αλμυρές και γλυκές, παραδοσιακές συνταγές για νέους και όχι μόνο μάγειρες και μαγείρισσες από τη μεγαλύτερη ελληνίδα μαγείρισσα όλων των εποχών.

Η Χρύσα Παραδείση μας μυεί στα μυστικά της κουζίνας!

Νόστιμες, και πάνω απ’ όλα αγνές, αλμυρές και γλυκές κλασικές συνταγές, μαζί με όλες τις απαραίτητες συμβουλές και οδηγίες που χρειάζονται όχι μόνο οι νέες νοικοκυρές αλλά και οι πιο έμπειρες.

H Χρύσα Παραδείση γεννήθηκε στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας το 1910 και συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες ελληνίδες δημιουργούς μαγειρικών και ζαχαροπλαστικών συνταγών. Ασχολήθηκε με τη μαγειρική από τη δεκαετία του 1940 μέχρι και το 1987, ταξιδεύοντας σε πολυάριθμους προορισμούς, σε Ελλάδα και εξωτερικό, για τη συλλογή γαστρονομικού υλικού. Η μεγάλη επιτυχία του έργου της οφείλεται στη δημιουργία συνταγών που διακρίνονται για τη σαφήνεια, την απλότητα, την ευκολία στην εφαρμογή τους και βασίζονται στην υγιεινή διατροφή. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με εφημερίδες, γυναικεία περιοδικά αλλά και το ραδιόφωνο, παρουσιάζοντας εκπομπές γαστρονομικού ενδιαφέροντος, ενώ τα βιβλία της έχουν κυκλοφορήσει, μεταξύ άλλων χωρών, στην Αμερική, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.

Μαζί

Γιώργιος Γεννηματάς

25 χρόνια από τον θάνατό του, ένα ειδικό αφιέρωμα με αδημοσίευτες φωτογραφίες, κείμενα, και για πρώτη φορά στο φως η ιδιόχειρη πολιτική του διαθήκη γραμμένη στο Μεμόριαλ της Νέας Υόρκης.

Ενα μοναδικό αφιέρωμα στον μοναδικό, πολιτικό, άνθρωπο και Ελληνα που παρέδωσε μαθήματα πολιτικού ήθους και πολιτικού πολιτισμού και άφησε σπουδαία παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές

– Η μάχη του με τον καρκίνο και το όραμά του για την Ελλάδα
– Η ιδιόχειρη διαθήκη που έγραψε στο νοσοκομείο «Μεμόριαλ»
– Ανέκδοτες φωτογραφίες, αλλά και συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει στα «ΝΕΑ»

Επιμέλεια αφιερώματος: Κώστας Χαρδαβέλλας