Τι βάζετε πρώτα; Την ενυδατική κρέμα ή το primer; Πρέπει να φοράμε πρώτα κονσίλερ ή πούδρα; Πάμε να ξεκινήσουμε με την πρωινή ρουτίνα που είναι και ο τρόπος που θα έπρεπε να ξεκινά η κάθε ημέρα.

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι η αρχή της ημέρας (μαζί με το άρωμα του καφέ), αρκεί να ταιριάζει στο δικό σας τύπο δέρματος. Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, προτιμήστε ένα καθαριστικό χωρίς σαπούνι. Αν αντιμετωπίζετε θέματα ακμής, προτιμήστε ένα με θεραπεία απολέπισης για να το χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση. Ακολουθεί το σέρουμ (ή ορός) που απορροφάται εύκολα και προσφέρει αντιγηραντικά οφέλη. Δεν έχουν αντηλιακή προστασία ή βαριά έλαια. Ολοκληρώστε τη φροντίδα με μία καλή κρέμα ματιών για φωτεινότητα.

Κι ενώ οι περισσότερες από εμάς θεωρούμε ότι πρέπει να περάσουμε στην ενυδατική κρέμα, η πραγματικότητα είναι ότι περνάμε… στο σχηματισμό των φρυδιών. Προτού εφαρμόσουμε κρέμες, λάδια ή λοσιόν, πρέπει να προστατεύσουμε τη φυσική τρίχα των φρυδιών με ένα καλό μολύβι. Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία, βάλτε ενυδατική στο πρόσωπο και μετά αντηλιακό (ή ένα προϊόν που τα συνδυάζει). Αν θέλετε να βάλετε primer, δεν είναι απαραίτητο, αλλά θεωρείται ότι μειώνει τους πόρους και είναι αρκετά βοηθητικό για τα λιπαρά δέρματα.

Στο δίλημμα βάση και κονσίλερ, κερδίζει πρώτα η βάση για να καλύψετε τα σημάδια, τις κοκκινίλες και την ακμή. Με αυτόν τον τρόπο, θα χρειαστείτε λιγότερο κονσίλερ μετά γιατί θα έχετε εξισώσει τον τόνο της επιδερμίδας με τη βάση. Το κονσίλερ είναι προαιρετικό, σε περίπτωση που θέλετε να δώσετε έξτρα κάλυψη σε περιοχές με έντονο πρόβλημα. Η ολοκλήρωση του μέικαπ γίνεται με μία διάφανη πούδρα ώστε να κρατήσετε ενωμένο το συνολικό αποτέλεσμα και μετά προσθέτετε ρουζ ή τερακότα για ζωντανό χρώμα.

Μακιγιάζ ματιών: η σωστή σειρά εφαρμογής είναι η σκιά ματιών, το eyeliner και τέλος η μάσκαρα. Ολοκληρώνουμε τη ρουτίνα με κραγιόν ή λιπ γκλος, πάντα επιλέγοντας την απόχρωση και υφή που ταιριάζει στην εκάστοτε περίπτωση.

Η ρουτίνα πριν τον ύπνο θεωρείται ίσως πιο σημαντική και από εκείνη του πρωινού. Είναι απαραίτητο να έχετε στην κατοχή σας ένα προϊόν ντεμακιγιάζ καλής ποιότητας και να είστε σχολαστική ώστε να καθαρίσει 100% το πρόσωπό σας. Πριν κοιμηθείτε, εφαρμόστε κρέμα νυκτός και ενυδατώστε καλά την επιδερμίδα σας.

Tip: μην τρομάζετε με τον αριθμό των προϊόντων ή αν υπάρχει κάτι που λείπει από το νεσεσέρ σας. Κάθε γυναίκα έχει τις προσωπικές της προτιμήσεις στο θέμα μακιγιάζ και τις δικές της δερματικές ανάγκες.