Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα ζυμαρικά

350 γρ. σιμιγδάλι από σκληρό σιτάρι

4 αυγά

Αλάτι

Για τη γέμιση

250 γρ. καθαρισμένο σπανάκι

1 αυγό

50 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα

Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Αλάτι, πιπέρι

1 κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση

1. Αναμειγνύετε το σιμιγδάλι με τα αυγά και το αλάτι και αρχίζετε να το δουλεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ζυμώνετε με δύναμη μέχρι να έχετε μια ζύμη ελαστική και λεία. Την πλάθετε σε μια μπάλα, την καλύπτετε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου.
2. Ετοιμάζετε τη γέμιση. Βράζετε το σπανάκι, το στραγγίζετε, το αφήνετε να κρυώσει και το στύβετε καλά. Στη συνέχεια το ψιλοκόβετε και το αναμειγνύετε με το τυρί, το αβγό, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Στη συνέχεια, χωρίζετε τη ζύμη σε ίσια κομμάτια και την περνάτε αρκετές φορές από τη μηχανή ζυμαρικών μέχρι να γίνουν μερικές λεπτές λωρίδες. Τις τοποθετείτε πάνω σε μια αλευρωμένη επίπεδη επιφάνεια εργασίας και την κόβετε σε πολλά τετράγωνα μεγέθους περίπου 6-7 εκ. Τους βάζετε μέσα από λίγη γέμιση και τα κλείνετε τριγωνικά. Με τον δείκτη και τον αντίχειρα ενώνετε τις άκρες τους και τις στρίβετε. Σηκώνετε στο τέλος την άκρη του καπελονιού.
4. Σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό ρίχνετε τα καπελόνια και τα βράζετε για 3-4 λεπτά. Τα στραγγίζετε προσεκτικά και τα σερβίρετε με λιωμένο βούτυρο.