Υλικά

Για τη ζύμη

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. βούτυρο πλάκα

200 γρ. γιαούρτι

Λίγο αλάτι

1 αυγό

Για τη γέμιση

200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κυβάκια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

200 γρ. παρμεζάνα

250 γρ. κρέμα γάλακτος

6 μέτρια αυγά

Λίγο μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώστε τα με τα χέρια σας μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μπάλα. Πιέστε τη ζύμη ώστε να γίνει φλατ και βάλτε τη σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι για τάρτες. Φροντίστε να την απλώσετε ομοιόμορφα και κόψτε ότι περισσεύει από το ταψί. Κάντε μερικές τρύπες με ένα πιρούνι και αφήστε τη στο ψυγείο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ζεστάνετέ το σε δυνατή φωτιά. Όταν «κάψει» βάλτε το κοτόπουλο και τηγανίστε το για 5-6 λεπτά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με το γούστο σας. Σε ένα μπολ αναμείξτε τα κρεμμυδάκια, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπήστε ελαφρά. Μόλις κρυώσει λίγο το κοτόπουλο απλώστε στο σε όλη την επιφάνεια της τάρτας και απλώστε παντού την παρμεζάνα. Από πάνω προσθέστε με προσοχή το μείγμα των αυγών και ψήστε τη σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς, στο πρόγραμμα του αέρα, για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να πήξει η επιφάνεια. Αφήστε τη για λίγο να σταθεροποιηθεί, κόψτε τη και σερβίρετέ τη στους αγαπημένους σας!

Ακολουθήστε το στο Google News