Η απώλεια κιλών δεν είναι ανάγκη να γίνει μαρτύριο. Υιοθετήστε τις παρακάτω απλές και αποτελεσματικές συνήθειες και το αδυνάτισμα θα γίνει πιο εύκολο από ποτέ.

1. Επιλέξτε έξυπνα τα σνακ σας

Μπορεί παλαιότερα να κυριαρχούσε η αντίληψη ότι το τσιμπολόγημα είναι εχθρός της σιλουέτας σας, σήμερα όμως οι διατροφολόγοι θεωρούν πως είναι καλύτερα να ικανοποιείτε την πείνα σας αντί στο τέλος της ημέρας να καταβροχθίζετε ό,τι βρεθεί μπροστά σας. Οι καλύτερες επιλογές για σνακ είναι οι πρωτεϊνούχες τροφές, όπως μία φέτα τυρί ή μια κουταλιά φυστικοβούτυρο με κομμάτια μήλου.

2. Κλείστε την τηλεόραση

Η κατανάλωση του δείπνου σας ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση, όπως και οποιαδήποτε άλλη ασχολία που διασπά την προσοχή σας, μπορεί να σας οδηγήσει να καταναλώσετε έως και 40% περισσότερες θερμίδες, σύμφωνα με σχετική έρευνα. Γι΄ αυτό καλό είναι να τρώτε με συγκέντρωση, ακόμη κι αν δεν έχετε παρέα.

3. Ζυγιστείτε

Φροντίστε να ανεβαίνετε στη ζυγαριά μία φορά την εβδομάδα, πάντα πρωί και νηστική, ώστε να παρακολουθείτε την πρόοδό σας. Αν βλέπετε το βάρος σας σταθερό ή να αυξάνεται, είναι μια ένδειξη ότι κάτι δεν κάνετε σωστά. Ίσως χρειαστεί, λοιπόν, να επιλέξετε πιο ελαφριές τροφές ή να γυμναστείτε περισσότερο.

4. Γυμναστείτε

Δε χρειάζεται να «λιώνετε» με τις ώρες στο γυμναστήριο, χρειάζεται όμως να γυμνάζεστε σταθερά, 3 φορές την εβδομάδα, ώστε να κάψετε θερμίδες και να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα. Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε ότι όσο μεγαλύτερη μυϊκή μάζα έχει κανείς, τόσο μεγαλύτερες καύσεις κάνει ο οργανισμός του.

5. Ξεχαστείτε

Την επόμενη φορά που θα σας μπει ο πειρασμός να παραγγείλετε κρέπα, αρπάξτε το κινητό σας και τηλεφωνήστε σε μια φίλη σας, ώστε να ξεχάσετε τη λιγούρα σας. Άλλωστε, έρευνα έχει δείξει ότι οι λιγούρες κρατούν περίπου 5′.

6. Φάτε ένα χορταστικό πρωινό

Ένα πρωινό αποτελούμενο κυρίως από πρωτεΐνες, όχι μόνο θα ικανοποιήσει την πείνα σας, αλλά και θα σας κρατήσει χορτάτη για περισσότερη ώρα. Προτιμήστε, λοιπόν, να φάτε αυγά αντί για ψωμί με μαρμελάδα.

7. Προσέξτε το αλκοόλ

Μία φαινομενικά αθώα μαργαρίτα ή ένα μοχίτο περιέχουν πολλές υγρές θερμίδες που δεν πρόκειται να σας προσφέρουν κανένα θρεπτικό συστατικό, παρά μόνο να σας ανοίξουν την όρεξη. Όταν θέλετε, λοιπόν, να πιείτε ένα ποτό, προτιμήστε ένα ποτήρι κρασί.

8. Φάτε φρούτα

Τα φρούτα είναι φτωχά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες θα σας κρατήσουν χορτάτη για περισσότερη ώρα. Φροντίστε να τρώτε φρούτα δύο φορές την ημέρα και θα δείτε αισθητή διαφορά στην όρεξή σας.

9. Κοιμηθείτε περισσότερο

Ξαπλώστε στο κρεβάτι σας μισή ώρα νωρίτερα τη νύχτα και ξυπνήστε μισή ώρα αργότερα το πρωί. Αυτή η μικρή αλλαγή μπορεί να σας οδηγήσει σε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές, αφού όταν είστε ξεκούραστη είναι λιγότερο πιθανό να αναζητήσετε παχυντικές, λιπαρές τροφές.

10. Πιείτε νερό

Η πιο κλασική και πιο αποτελεσματική συμβουλή είναι να μένετε συνεχώς ενυδατωμένη, ώστε να περιορίζετε την όρεξή σας. Πολλές είναι οι φορές που νομίζετε ότι πεινάτε, ενώ στην πραγματικότητα διψάτε. Μην πηγαίνετε, λοιπόν, πουθενά χωρίς το παγούρι σας.