Υλικά

2 μεγάλες μελιτζάνες

Λίγο ελαιόλαδο

Φαρίνα (όση χρειαστεί)

150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

1 κουτάκι μπύρα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού πλύνετε και καθαρίσετε τις μελιτζάνες, κόψτε τις σε λεπτές φέτες και αφήστε τις σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά, για να ξεπικρίσουν. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μπύρα με 100 γρ. παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι, προσθέτοντας σιγά – σιγά αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί χυλός. Στραγγίξτε καλά τις μελιτζάνες και ζεστάνετε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Βουτήξτε τις φέτες μελιτζάνας στον χυλό και έπειτα τηγανίστε τις μέχρι να ροδίσουν. Για πιο τραγανό και υγιεινό αποτέλεσμα, αφήστε τις για λίγο σε ένα πιάτο που θα έχετε καλύψει με απορροφητικό χαρτί, ώστε να φύγει το πολύ λάδι.