Η γήρανση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και δεν μπορεί να αποφευχθεί. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να δείχνετε νεότερη.

Μην αναζητάτε το ελιξίριο της νεότητας σε πολύπλοκες και μυστήριες διαδικασίες.

Υιοθετώντας μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει τις παρακάτω τροφές, θα είστε σε θέση να καθυστερήσετε τη γήρανση.

1. Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που προστατεύουν την ελαστικότητα του δέρματός σας και μειώνουν τον κίνδυνο φθοράς από την ηλιακή ακτινοβολία.

2. Πράσινο τσάι. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το πράσινο τσάι προστατεύει το κολλαγόνο του δέρματος από τον ήλιο και μπορεί να μειώσει τα σημάδια γήρανσης. Προσπαθήστε να πίνετε μια κούπα με πράσινο τσάι καθημερινά.

3. Λιπαρά ψάρια. Προστατεύουν το δέρμα από τη φθορά που προκαλούν οι φλεγμονές και ο ήλιος. Η ασταξανθίνη στον σολομό μπορεί επίσης να βελτιώσει την ελαστικότητα και την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας.

4. Μαύρη σοκολάτα. Νόστιμη και ωφέλιμη, η μαύρη σοκολάτα, χάρη στην περιεκτικότητά της σε φλαβονόλες, προστατεύει το δέρμα από τον ήλιο και ενισχύει την ενυδάτωση και την ποιότητα του δέρματος.

5. Λαχανικά. Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φτωχά σε θερμίδες, τα λαχανικά δεν κάνουν καλό μόνο στη σιλουέτα σας, αλλά και στο δέρμα σας. Τα λαχανικά που είναι πλούσια σε καροτενοειδή, όπως τα καρότα, οι κολοκύθες και οι γλυκοπατάτες, προστατεύουν το δέρμα από τη φθορά του ήλιου, ενώ τα λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και έχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά οφέλη.

6. Ρόδια. Με αντιοξειδωτική δράση ισχυρότερη και από εκείνη του πράσινου τσαγιού, τα ρόδια δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας. Όχι μόνο προστατεύουν το δέρμα από τον ήλιο, αλλά μπορούν επίσης να επανορθώσουν τις φθορές που ήδη έχει.

7. Ντομάτες. Το λυκοπένιο, το οποίο εντοπίζεται σε μεγάλες ποσότητες στην ντομάτα, προστατεύει το δέρμα σας από τον ήλιο και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ρυτίδων.

8. Μπαχαρικά. Τα μπαχαρικά κάνουν περισσότερα από το να προσθέτουν απλώς γεύση στο φαγητό σας. Περιέχουν διάφορες φυτικές ενώσεις που μπορεί να έχουν ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία σας, ενώ είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι οι έρευνες έχουν δείξει ότι μερικά μπαχαρικά μπορεί ακόμη και να βοηθήσουν το δέρμα σας να δείχνει νεότερο. Η κανέλα έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και κατ’ επέκταση σε αυξημένη ελαστικότητα του δέρματος.

Ακολουθήστε το στο Google News