Υλικά

4 φλ. σκληρό αλεύρι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 φλ. κακάο

1 φλ. γάλα

1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

4 αυγά

2 βανίλιες

Εκτέλεση

Τοποθετήστε το βούτυρο σε ένα μπολ και χτυπήστε το με το μίξερ για να μαλακώσει. Έπειτα προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέστε ένα – ένα τα αυγά χωρίς να σταματήσετε να δουλεύετε το μείγμα με το μίξερ. Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ζεστάνετε λίγο το γάλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε το κακάο. Μόλις ετοιμαστεί, προσθέστε εναλλάξ το αλεύρι και το μείγμα του κακάο στο βούτυρο, χτυπώντας το μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετέ το σε μια φόρμα κέικ, την οποία θα έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήστε το κέικ για περίπου μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ακολουθήστε το στο Google News