Υλικά

100 γρ. βούτυρο

1 και ¾ φλ. αλεύρι

500 γρ. ζάχαρη

2 λεμόνια (το ξύσμα)

¾ φλ. χυμός λεμονιού

4 αυγά

Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Χτυπήστε στο μίξερ το ένα φλιτζάνι αλεύρι με 100 γρ. ζάχαρη. Προσθέστε το ξύσμα από ένα λεμόνι και το βούτυρο και συνεχίστε να χτυπάτε. Αλείψτε με βούτυρο ένα ταψί και μεταφέρετε το μείγμα. Ψήστε σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να έχει μεταμορφωθεί σε ζύμη αλλά όχι μέχρι να ψηθεί καλά. Όσο ψήνεται, χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέστε το υπόλοιπο ξύσμα και το χυμό λεμονιού, χωρίς να σταματάτε να ανακατεύετε. Τελευταίο θα προσθέσετε και το υπόλοιπο αλεύρι χτυπώντας διαρκώς. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και απλώστε την κρέμα λεμονιού ομοιόμορφα. Ξαναβάλτε το στον φούρνο για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να έχει πάρει λαχταριστό χρώμα. Γαρνίρετε με την ζάχαρη άχνη.