Τα φρούτα είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας υγιεινής διατροφής, αφού είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.

Παρά το γεγονός ότι όλοι ξέρουμε τα σημαντικά οφέλη των φρούτων στην υγεία μας, λίγοι τα έχουμε συμπεριλάβει στην καθημερινή μας διατροφή.

Επειδή όμως δεν είμαστε εδώ για να σας κρίνουμε, αλλά για να σας βοηθήσουμε, ακολουθούν 10 τρόποι να εντάξετε περισσότερα φρούτα στη διατροφή σας.

  1. Κρατήστε τα στο οπτικό σας πεδίο. Αφήστε τα φρούτα σε ένα μπολ στο τραπέζι της κουζίνας σας ή σε ένα ευδιάκριτο μπολ στο ψυγείο, ώστε να θυμάστε ότι πρέπει να τα φάτε προτού χαλάσουν.
  2. Διευκολύνετε τον εαυτό σας. Μη φεύγετε για τη δουλειά χωρίς να έχετε πάρει μαζί σας ένα τάπερ με κομμένα φρούτα. Σίγουρα θα πεινάσετε κάποια στιγμή και τα φρούτα είναι το πιο υγιεινό σνακ που θα βρείτε. Κάντε την υγιεινή επιλογή την εύκολη επιλογή.
  3. Προσθέστε τα στη σαλάτα σας. Θα εκπλαγείτε με το πόσο πιο νόστιμη και εντυπωσιακή θα γίνει η σαλάτα σας με μερικά κομμάτια πράσινο μήλο ή ρόδι μέσα.
  4. Επιλέξτε φρούτα για το επιδόρπιό σας. Ένα ζουμερό πορτοκάλι είναι το ιδανικό συμπλήρωμα σε ένα γεύμα, ειδικά αν έχετε καταναλώσει τροφή με σίδηρο, καθώς όχι μόνο θα σας γλυκάνει, αλλά και θα βοηθήσει στην απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό σας. Για να μην αναφερθούμε στις θερμίδες που θα γλιτώσετε.
  5. Δοκιμάστε τα αποξηραμένα φρούτα. Πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, τα αποξηραμένα φρούτα μεταφέρονται εύκολα και αντικαθιστούν επάξια μια μπάρα δημητριακών.
  6. Χρησιμοποιήστε τα ως επικάλυψη. Τα φρούτα ταιριάζουν υπέροχα με τα δημητριακά σας, τις τηγανίτες, τις βάφλες και το γιαούρτι.
  7. Κάντε τα διασκεδαστικά. Κόψτε τα φρούτα της αρεσκείας σας σε κομματάκια και περάστε τα από ξύλινα καλαμάκια. Το φρουτένιο σας σουβλάκι είναι έτοιμο!
  8. Δοκιμάστε τα κονσερβοποιημένα φρούτα σε νερό ή φυσικό ζυμό. Ελέγξτε ότι η συσκευασία έχει την ένδειξη «χωρίς ζάχαρη» ή «χωρίς πρόσθετα σάκχαρα».
  9. Προτιμήστε εποχιακά φρούτα. Εκτός από αισθητά πιο νόστιμα, τα εποχιακά, τοπικά φρούτα περιέχουν λιγότερες χημικές ουσίες και είναι καλύτερα για το περιβάλλον, καθώς έχουν διανύσει μικρότερη απόσταση από το περιβόλι στο πιάτο σας.
  10. Πιείτε τα. Τα smoothie είναι ένας νόστιμος και χορταστικός τρόπος να απολαύσετε τα φρούτα σας. Αποφύγετε τους χυμούς φρούτων που ακόμη και αν είναι φυσικοί είναι πλούσιοι σε ζάχαρη και φτωχοί σε φυτικές ίνες. Τα smoothies αποτελούν μια μέση λύση, μεταξύ φρούτων και χυμών φρούτων, αφού αν ρίξετε ολόκληρο το φρούτο στο μπλέντερ είναι καλύτερη λύση από το να πιείτε μόνο τον χυμό του.